“Kaçak sigara suç örgütlerinin finansmanını sağlıyor”

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, özellikle terörle ilgili organize suç örgütlerine finans kaynağını oluuşturan tütün mamulleri kaçakçılığının yükselişe geçerek ‘çığırdan´ çıktığını, önceki yıllarda özellikl

20.06.2017 10:43:32 0
“Kaçak sigara suç örgütlerinin finansmanını sağlıyor”

 Ahrazoğlu, kaçak sigara satışı yapanlar hakkında da yargılama yolunun açılmasını istedi.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, “Ülkede her geçen gün hızla artan ve bir türlü engellenemeyen sigara kaçakçılığı hakkında” TBMM Genel Kurulu´nda gündem dışı söz alarak konuyu Meclis gündemine getirdi. 26 Haziranda hatırlanacak olan Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebetiyle bu konuyu gündeme getirmek istediğini söyleyen Ahrazoğlu, ülkemizi ekonomik ve sosyal yönden olumsuz etkileyen kaçakçılığı, ‘aynı zamanda terör ve suç örgütlerinin faaliyetlerini sürdürebilmek için finansal destek sağladığı, çok boyutlu, çok aktörlü ve değişken bir süreç´ olarak tanımladı.

“Cezalar caydırıcı değil”
Tütün mamulleri kaçakçılığının 2010 yılı sonunda yükselişe geçtiğini kaydeden Ahrazoğlu, “Bu eğilimin nedenleri arasında tütün mamullerinin kolay temin edilebilmesi, tütün mamulleri kaçakçılığına verilen cezaların uyuşturucu suçlarındaki gibi caydırıcı olmaması ve yüksek kâr getirisi gibi etkenlerin olduğu değerlendirilmektedir. Tütün mamulleri kaçakçılığının oluşturduğu tehdit ülkemiz için gün geçtikçe artmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığınca 2015 yılı içerisinde ele geçirilen kaçak sigaraların neden olduğu vergi kaybının yaklaşık 800 milyon TL´yi bulduğu tahmin edilmektedir. PKK, KCK terör örgütü tarafından ülkemizin doğu ve güneydoğu sınırları dışında, sözde gümrük noktaları oluşturulduğu ve buralardan geçiş yapan sigara kaçakçılarından 'vergi' adı altında haraç alınarak büyük gelir sağlandığı tespitler arasındadır” diye konuştu.

Sigara zammı kaçağa yönlendiriyor
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele 2015 Yılı Raporu´na göre 2011 yılında yaklaşık 69,7 milyon paket kaçak sigara yakalanırken, 2015 yılında ele geçirilen miktarın bir önceki yıla göre yüzde 35´lik bir artışla 143 milyon pakete ulaştığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Ahrazoğlu, rakamların işin boyutunu ve ciddiyetini göstermekle birlikte, son yıllarda yapılan zamların da etkisiyle sigara kaçakçılığının çok daha yüksek miktarlara ulaşılacağının tahmin edildiğini vurguladı.

“Sağlıksız saklama koşulları da tehdit ediyor”
Bölücü terör örgütünün finansman kaynağının kurutulmasını, terörle mücadelenin önemli bir parçası olarak gösteren Ahrazoğlu, konunun sağlık boyutuna ise şöyle dikkat çekti: “Kalitesiz üretim ve sağlıksız saklama şartları nedeniyle insan sağlığını da tehdit eden kanser ve diğer hastalıklara yol açan kaçak sigaranın, emniyet ve güvenlik tedbirleri ile caydırıcı ceza yaptırımları etkisiyle engellenmesi ve kontrol altına alınmasının gerekmektedir.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00