Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları

Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve jandarma birliklerinin yaptığı ayrı ayrı çalışmalarda uyuşturucu ve gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi.

GÜNCEL 19.04.2022 15:57:08 0
Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları

 

İskenderun-Antakya/SES

Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Dörtyol´un Sanayi Mahallesi´nde bulunan F.Ş.´nin iş yerinde yapılan aramada; 1 adet elektronik sigara , sarma makinesi, 44.000 adet boş makaron, 7.000 adet doldurulmuş makaron, 250 adet boş sigara kutusu, 7 kg kıyılmış açık tütün ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıs hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu, uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda İskenderun´un Barbaros Mahallesi´nde S.Y. ile M.Y.´nin Dumlupınar Mahallesi´nde H.Y. ile A.E.D.´nin ikametlerinde yapılan aramada; 713.25 gram esrar, 1 adet neruda hap, 5 adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak S.Y. ile H.Y. yakalanarak gözaltına alınmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında İ.K., S.B.K. ile O.M.G.´nin İskenderun´un Çay ve Savaş Mahallesi´nde bulunan iş yerlerinde yapılan aramada; 122 kg gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak şahıslar hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık olaylarının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmada, Antakya´nın Haraparası Mahallesi Hacılar Sokak üzerinde durdurulan şahsa ait elektrikli bisiklet üzerinde bulunan karton kutular içerisinde; 50 kg. kaçak nargile tütünü ele geçirilmiştir. A.Z. hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Payas´ın Fatih Mahallesi´nde durdurulan 31... plakalı araçta yapılan aramada; 455 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü T.T. hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapılmıştır.'
Jandarma birlikleri de Hassa´da yaptığı yol kontrolündeki aramada uyuşturucu ve kaçak malzeme ele geçirdi. Açıklamada, 'Hatay İl Jandarma Komutanlığının dedektifleri JASAT ve KOM Ş.Md.lüğü ile Hassa ve Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında sürdürülen çalışmalar neticesinde Gaziantep yolu üzerinde bulunan Akbez yol kontrol noktasında icra edilen arama faaliyetinde Gaziantep istikametinden gelen farklı araçlarda yapılan arama sonucunda 3.770 paket çeşitli markalarda kaçak sigara ve 15 kg. kaçak çay ile Kırıkhan/Güzelce yol kontrol noktasında yapılan aramada 250 gr. uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen Metamfetamin ele geçirilmiş olup olayla ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Hatay İl Jandarma Komutanlığının dedektifleri JASAT ile Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında sürdürülen çalışmalar neticesinde Gaziantep yolu üzerinde bulunan Akbez yol kontrol noktasında icra edilen arama faaliyetinde 2.000 paket çeşitli markalarda kaçak sigara ile 22 kg. kaçak çay ele geçirilmiş olup olayla ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır' ifadesine yer verildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00