KADEM´li kadınlar sığınmacılarla buluştu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri gençlik kampı toplantısını gerçekleştirdikleri Altınözü´nde Suriyeli sığınmacı ailelerle de buluştu.

GÜNCEL 1.11.2019 10:57:59 0
KADEM´li kadınlar sığınmacılarla buluştu

Antakya/SES

Savaş nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan ve ülkemize sığınan Suriyeli ailelerle birlikte çeşitli aktiviteler gerçekleştiren KADEM üyeleri, gazetemize iletilen açıklamaya göre 'Altınözü Mülteci Kampı' ziyaretini değerlendirdi. Açıklamaya göre KADEM Başkan Saliha Okur Gümrükçüoğlu, kampta devam eden yaşamda savaş ve zulmün yerine merhamet ve kardeşliğin olduğunu ifade etti ve şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu topraklar muhacire kucak açtı ve Umut Pınarı ile bereketlendi. Bizler, topraklarımıza misafir olarak gelmiş kardeşlerimize soframızı da gönlümüzü de sonuna kadar açtık. Ancak sınır güvenliğimizi korumak da ülke olarak öncelikli vazifemizdir. Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili gerek içerde gerekse dışarıda ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için türlü manipülasyonlar yapıldı. Özellikle yurtdışı basınında gerçeğe aykırı pek çok bilgi ve görsel paylaşıldı. Bilhassa sosyal medyada ülkemizi işgalci göstermeye çalışanlara karşı, bilgi ve belgelerle cevap veren, her türlü tezvirata anında hakkıyla karşılıkta bulunan gençleri gördüğümde çok gururlandım. Millet olabilme hasleti, böyle zamanlarda kendini gösteriyor.'
KADEM´in Arsuz Gençlik Kamp Alanı´nda düzenlediği Ğençlik Kampı´na KADEM Başkanı Gümrükçüoğlu, Kurumsal Yapılanma Direktörü Emine Kork, Hatay Temsilcisi Selma Tunç, Gençlik Komisyonu Başkanı Ebru Aracı, Genç Kızılay Başkanı Emre Koç ile derneğin 47 temsilciliğinden gençlik komisyonu başkan ve üyelerinin katıldığı belirtildi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00