Kadın futbolcular destek istiyor

Samandağ´ın Değirmenbaşı Mahallesi´nde bir araya gelen üniversite öğrencilerinin kurduğu Güney Yıldızı Spor Kulübü, kentin ek kadın futbol takımı için çalışma başlattı.

3.11.2017 11:33:04 0
Kadın futbolcular destek istiyor

 20 Ocak 2017 tarihinde gönüllü çalışanlarla kurulan ve gençleri spor ve topluma kazandırmayı amaçlayan spor kulübünün antrenörleri de üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Dernek statüsünde olan kulübün, maddi kaynağı olmadığı için tescillenmeyi beklediği belirtildi. 

Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Yöneticiliği Öğrencisi ve kulübün başkan yardımcısı Cuma Kapi, 'Arkadaşlarla bir araya gelerek kulübümüzü kurduk. Gönüllü antrenörlerimizle işi yürütüyoruz. Antrenörümüz Sibel Kapi Yozgat Üniversitesi BESYO Öğrencisi, yardımcı antrenörümüz Mert Yılmaz da Mustafa Kemal Üniversitesi Antrenörlük Bölümü Öğrencisi. Kaleci antrenörümüz Ulaş Arslan Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğrencisi. Amacımız, mahallede gençlere sosyal aktiviteler sunmak. Kızlar toplumda ikinci planda tutuluyor. Onların üzerindeki baskıyı kırmak ve onları spora kazandırmayı da amaçlıyoruz. İleride üniversitede spor bölümlerini tercih etmelerine de katkı vereceğiz. Şuan 40´a yakın kız öğrencimiz var. Mahallenin nüfusuna göre bu sayıda kadın sporcu kazanmak bizim için büyük bir kazanım. Öğrencileri toplamak zor olmadı. Çünkü, bölgede böyle bir şeye ihtiyaç vardı. Takımı Temmuz ayında yapılacak futbol turnuvalarına hazırlıyoruz. kadınlar da futbol oynayabilir. Futbol sadece erkeklere özgü bir spor değildir. Hedefimiz; Hatay´ı bir üst liglerde temsil etmek, lisanslı futbolcu sayısını arttırmak ve önümüzdeki sezonda iyi yerlere gelmek. Kulüp üyelerin verdiği destekler ve öğrenci harçlıklarıyla ayakta duruyor. Samandağ´ın tek kadın takımıyız ve takımın iyi yerlere gelebilmesi için yerel yöneticiler ve işadamlarımızdan destek bekliyoruz' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57