Kadın girişimciler ödüllendirildi

Hatay Valisi Erdal Ata, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor´ projesinde dereceye giren kadın girişimcilere ödüllerini verdi.

GÜNCEL 13.07.2018 11:07:26 0
Kadın girişimciler ödüllendirildi

İskenderun/SES

Kadınlara ödüllerini makamında düzenlenen törende veren vali Ata, hazırladıkları projelerle jürinin değerlendirmesi sonucu ilk üçe giren kadın girişimcilere plaketleri ve ödüllerini verdi. Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor projesine Samandağ´dan 15, Defne´den 5 kişi kadın girişimcinin katıldığı açıklandı. Törende, Defne´den “Kadın Temizliktir, Temizlik Liftir” projesiyle birinci olan Manolya Çolak´a 3 bin TL, Samandağ´dan “Türkiye´nin Fidan Üretiminin Geleceğinde Ben de Varım” projesiyle ikinci olan Hasret Öz´e 2 bin TL, Samandağ´dan “Gücünü Kekikten Alan Kadın” projesiyle üçüncü olan Sibel Çetin´e bin TL para ödülü verildi.
Törende konuşan vali Ata, “Türkiye geçmişte dünyada gıda bakımından kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydi. Son yıllarda tarıma yeteri kadar teşvik verilmesine rağmen maalesef birtakım tarımsal ürünleri zaman zaman dışarıdan ithal etmek durumunda kalıyoruz. O nedenle ülkeler ne kadar sanayide, teknolojide gelişmiş olursa olsun ihmal edilmemesi gereken bir sektör var ki o da tarım ve hayvancılıktır. Dünyanın sanayi ve teknolojide gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman tarım ve hayvancılıkta da gelişmiş olduklarını görüyoruz. Biz de bunu yapmak zorundayız' dedi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ülke kalkınmasının ivme kazanamasında kadın istihdamı ve girişimciliğinin önem taşıdığını belirten Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tür projeler, bayanların tarımda sadece işçi olarak değil, projeler gerçekleştirerek kendi ekonomileriile il ve ülke ekonomisine katkıda bulunmasına imkân sağlaması bakımından da önem arz etmektedir. Hazırladıkları projelerle başarılı olarak tüm kadınlara da güzel bir örnek teşkil eden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hatay İl Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 63 kursiyer de sertifikalarını aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23