Kadın kooperatifine belediyeden yer

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması sürüyor.

GÜNCEL 13.03.2019 10:09:06 0
Kadın kooperatifine belediyeden yer

İskenderun-Antakya/SES

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın çalışanların Kadınların gününü kutladı. Kaymakam Sarı, Arsuz Hükümet Konağındaki kamu kurumlarında çalışan kadın personelinin gününü kutladı ve karanfil verdi. Sarı, 'Türk toplumunda ve aile yaşamımızda çok seçkin ve saygın yeri olan kadınlarımızın bu anlamlı ve özel günlerini içtenlikle kutlarım' değerlendirmesinde bulundu.

Kolejde, ´sağlığının farkında ol´ paneli
İskenderun´da özel eğitim veren Doğa Koleji´nin t-MBA Öğrencileri gün kapsamında 'Sağlığının farkında ol' adlı panel düzenledi. Panelde, Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, ´meme kanseri´, Dr. Esen Çağşar, ´rahim ağzı kanseri´ ve dermatolog Dr. Selen Taner Akbay da, ´cilt kanseri´ hakkında bilgi verdi. Prof. Nursal, kadınlarda görülen en yaygın kanser türü olan meme kanseri hakkındaki değerlendirmesinde, 'Meme içerisinde üç ana doku vardır. Süt üreten doku, destek bağ dokusu ve aradaki boşlukları dolduran yağ dokusudur. Memede görülen her hastalık, bu üç dokudan kaynaklanır. Kanser kendi hücrelerimizden gelişir. Bu nedenle bedeninin bağışıklık sistemi, kanser hücresini yabancı olarak algılamaz. Algılamadığı için de kanser hücreleri, üreyip çoğalmaya devam eder. Her sekiz kadından biri meme kanserine yakalanmaktadır. Bu oranı azaltacak bir tedavi yöntemi yok. Meme kanserinde erken tanı önemli olduğu için, öncelikle her kadının kendi başına muayeneyi öğrenmesi gereklidir' dedi. Dr. Çağşar ise, “Kanser, vücuttaki hücrelerin bir bozukluk sonucu kontrolsüz çoğalmaya başlamasıyla oluşan bir hastalıktır. Bu kontrolsüz çoğalma, rahim ağzı bölgesinde görüldüğünde, rahim ağzı kanseri olarak adlandırılır. Genellikle 50 yaşlarda görülen bu kanser türü, son yıllarda genç kadınlarda da görülmeye başlanmıştır. Rahim ağzı kanseri, uzun süren inatçı ve yüksek riskli olan Human Papilloma Virüsü (HPV) enfeksiyonu sonucu oluşmaktadır. Rahim ağzı kanserinin belirtileri, erken dönemde kendini göstermeyebilir. Belirtiler, daha çok hastalığın ileri safhalarında ortaya çıkar. Kanlı akıntı, cinsel ilişki sonrası kanama ve düzensiz adet kanaması gibi belirtiler, rahim ağzı kanseri belirtileri arasındandır. Rahim ağzı kanseri veya diğer HPV ile ilişkili hastalıklar, PAP Smear adı verilen tarama testi ile tespit edilebilir. HPV aşıları, sizi yüksek riskli HPV türlerine ve bu virüsün yol açtığı rahim ağzı kanseri ve diğer kanserler ile genital siğillere karşı etkili bir şekilde korur. HPV aşıları virüs DNA´sı içermediklerinden, bağışıklığı engelleyici ya da kanser yapıcı özellikleri yoktur. Rahim ağzı kanseri erken teşhis edildiğinde, tedavi edilebilen bir kanser türüdür' diye konuştu. Dermatoloji uzmanı Dr. Akbay da deri kanserleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Belediyeden kadın kooperatifine yer tahsisi
Defne Belediyesi, Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifiyle protokol imzaladı. Protokolle, Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine imalathane ve yer tahsisinde bulunuldu. Protokol, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve kooperatif başkanı Nesrin Deli tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Deli, 'Belediye, kurulduğumuzdan bu yana kooperatifimizi destekledi. İmza attığımız bu protokol yaptığımız işin taçlandırılması anlamında çok önemli' dedi. Yaman da şunları söyledi: 'Kadınlar bizler için çok değerlidir. Bir meşaleyi Defne´den yakıp kadınların her anlamda daha etkin olmaları açısından onları Defne Kadın Kooperatifi nde topladık. Bugün de Defne Kadın Kooperatifini belediye bünyesine dahil ederek sözleşmeye imzamızı atıyoruz. Defne için önemli olan Defne Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde tüm kadınların bu oluşum altında birleşmesini umut ediyorum.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04