´Kadın Önceliğimizdir´ projesi başladı

Proje kapsamında Cilt Bakım Hizmetleri, Saça Geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri, Bilgisayar destekli Muhasebe Eğitimi ve Matbaa ve Filtrecilik sektörü için serigrafi baskı eğitimleri verilecek.

İSKENDERUN 14.03.2018 10:39:05 0
´Kadın Önceliğimizdir´ projesi başladı

Orhan Yıldız/İskenderun

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün hayata geçireceği SODES ‘Kadınlar Önceliğimizdir´ projesinin açılış toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´da gerçekleştirildi. Kursların 12 Mart´ta başlatıldığını duyuran Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım, 'Biz bu projeyi yazarken kadınlar önceliğimizdir diyerek hayata geçirdik ve Hatay Valiliği tarafından projemiz ilk sırada kabul gördü' dedi.
Hatay Valiliği koordinasyonunda, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen projenin tanıtımında açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım, “Projemiz istihdam odaklı bir proje olduğundan ilimizde en yüksek puanı alarak birinci sırada kabul edilmiştir. Bu projede 34 kişiye istihdam sağlayacağız. Projemizin toplam bütçesi ise 174 bin liradır. Bizler burada bu proje ile ülkemize katkı sunmuş oluyoruz” diye konuştu.
Proje ortaklarıyla daha önceden görüşüp, proje ile ilgili fikir alış verişinde bulunarak birlikte hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Bu işler ekip işi. Ekip ne kadar güçlü olursa, projede o derece etkili olur ve amacına ulaşır. Projemiz sosyal sorunlara çözüm bulmayı hedefleyen insan odaklı bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Bu projede amaç, istihdam edilebilirliğin arttırılması, nitelikli iş gücünün belirlenmesi hedeflenmektedir.”
İş-Kur İskenderun Şube Müdürlüğü, İskenderun Madeni İşler Esnaf Odası ile İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası´nın ortaklığıyla sürdürülecek projenin açılış toplantısına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Milli Eğitim müdür yardımcılar idareciler ve davetliler katıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00