“Kadın siyasette daha çok olmalı”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Haksöz güven tazeledi

SİYASET 10.03.2020 11:50:35 0
“Kadın siyasette daha çok olmalı”

Antakya/SES

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda kadın üyelere seslenen Haksöz, siyasette kadınların daha çok yeralması için çabalarını arttıracaklarını söyledi, Suriye´de devam eden çatışma koşullarının Hatay´a etkilerini değerlendirdi, kadınlar olarak barış dilinin hakim olmasını istediklerini belirtti
CHP Hatay İl Kadın Kolları´nın genel kurulu Cumartesi günü Defne Belediyesi Akdeniz Defneevi salonunda yapıldı. Tek listeyle seçime gidilen il kadın kolları kongresinde yaptığı adaylık konuşmasında Türkiye´de yaşanan koşulları da değerlendiren Haksöz, “Ülkemizin ve dünyanın sorunlarının bilincinde olacak, siyasi kültür, bilgi ve donanımla siyaset dünyasında ve karar mekanizmalarında yer alacağız” dedi.

“Barış dili hakim olmalı”
CHP´li kadınların ‘bu karanlık günleri aydınlığa taşımak, barışın, demokrasinin, adaletin teminatı olan partimizi bir adım daha ileriye götürerek iktidar yolunu açmak ve kadınlarımızı toplumsal yaşamda, iş hayatında ve siyasette olması gereken yere taşımak´ misyonu bulunduğunu da sözlerine ekleyen Haksöz, Hatay´daki Suriye´deki iç savaşın gölgesinde yaşama dikkat çekti. Haksöz, “Ne yazık ki, işsizlik, yoksulluk, terör ve kaosun hüküm sürdüğü güzel ülkemizde Cumhuriyet tarihimizin belki de en karanlık günlerini yaşıyoruz. Uzun yıllardır yanı başımızda süren Suriye Savaşı güzel kentimize işsizliği, huzursuzluğu getirmiş ve güven ortamını yok etmiştir. Suriye savaşının devam etmesi var olan sorunları arttıracak ve Hatay´ın tehlike içinde kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle, bir an önce barış dilinin hakim olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Eğitim programları arttırılacak
Daha çok kadının siyasette yer alması için yeni dönemde çabalarını arttıracaklarını ifade eden Haksöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dönemde siyasette daha çok kadın arkadaşımızın yer alması için özellikle eğitim programlarına ağırlık vermemiz gerektiğini ifade ediyorum. Partimizin ilkelerini, hedeflerini özümseyip ülkemizin sorunlarına çözüm üretecek ve bu çözümlerin bir parçası olacağız. Ülkemizin ve dünyanın sorunlarının bilincinde olacak, siyasi kültür, bilgi ve donanımla siyaset dünyasında ve karar mekanizmalarında yer alacağız.”

Listede kimler var?
20 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Emine Ayaz, Şefika Bozkurt, Fatma Canbay, Fedva Çekmecelioğlu, Necla Çelebi, Güler Devrim, Münevver Erbilen, Sibel Eryılmaz, Seval Karataş, Melek Kürklü, Mahinur Oğur, Nilgün Oğur, Necva Öğütücü, Süheyla Sar, Melehat Satar, Nevber Sıraç, Aysel Uz, Gülten Yakut, Songül Yeşildağ, Gizem Yüksel.
Genel Kurul delege listesinde ise şu isimler yer aldı: “Filiz Haksöz, Alev Gümüş, Nurten Akpınar, Nurhayat Kılınç, Leman Yılmaz, Yüksel Berber, Feray İncir, Çiğdem Kanat, Nermin Danış, Özgül Çevik, Meral Çetin.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00