Kadın kooperatifleriyle 'destek' toplantısı

Zincir mağaza yöneticilerinin de katıldığı toplantıda kadın kooperatiflerinin ürünlerinin öne çıkarılarak desteklenmesi ve laboratuvar analizlerine de katkı verilmesi de ele alındı

HATAY 23.10.2023 23:47:00 0
Kadın kooperatifleriyle

Hatay kadın kooperatifleri  toplantısı Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. AFAD Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıda kadın kooperatiflerimize yönelik satış ve pazarlama desteği ile markalaşma çalışmaları ve coğrafi işaretler konuları ele alınarak değerlendirildi.

Vali Yardımcıları, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gürkan, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Özpamukçu, Beni Hafife Alma Genel Sekreteri Ömer Kalli, Migros Pazarlama Direktörü Harun Reşit Kurul, Migros Pazarlama Direktörü Cavit Metin, Adana Bölge Satış Müdürü Zeynep Akın, kadın kooperatifleri başkanları ve ilgili kurum müdürlerinin de katıldığı toplantıda Vali Masatlı, deprem sonrası normale dönüş çabalarına dikkat çekti.

Kadınların ürettiği ürünlerin öne çıkartılarak desteklenmesi gerektiğini belirten Vali Masatlı, “Kadınlarımızın üretime daha donanımlı ve bilinçli olarak katılmalarını önemsiyoruz. Biz ne balık veriyoruz ne de balık tutmasını öğretiyoruz; balık tutanları destekliyoruz. Kadın kooperatiflerimiz de zaten balık tutmayı biliyorlar. Bizim önceliğimiz üretime dahil olmuş kadınlarımızı her anlamda destekleyerek devlet olarak ellerinden tutmaktır” dedi.

Deprem öncesi koşullardan da daha iyi olanaklara ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Vali Masatlı, “Devletimizin desteği ve siz kadınlarımızın çabalarıyla ilimizi afet öncesi durumundan çok daha ileriye götürmek ve iyi yerlere getirmek olacaktır. Şehrimizi, marka şehir yapmanın yollarından biri de üreten, markalaşan, coğrafi işaretlemesini artıran ve pazar payını büyüten bir konuma getirmeliyiz” diye konuştu.

Markalaşma sürecinin de ele alındığı toplantıda Vali Masatlı, sadece gastronomi alanında değil mozaik, süs bitkileri, meyve bitkileri, hediyelik eşya ve deri işleme gibi diğer alanların ve ürünlerin de ön plana çıkarılarak bu alanlarda faaliyet gösteren kooperatiflerin de desteklenmesi gerektiğine söyledi.

Analizler Amasya laboratuvarında

Öte yandan faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekilen toplantıda ürünlerin kalite kontrolünün depremde zarar gören laboratuvar devreye alınana kadar Amasya laboratuvarında test edileceği ve bununla ilgili bir anlaşmaya gidildiği kaydedildi.

Gürkan: Tanıtılan ürünler çok kıymetli

Toplantıda, tanıtılan ürünlerle ilgili bir değerlendirme yapan ve üretimleri kıymetli bulduklarını ifade eden Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gürkan, kurum olarak Hatay’a ve bölgeye dair analizlerinin olduğunu ve bu analizler üzerinden çalışmaların yürütüleceğini de dile getirdi. Gürkan, şunları kaydetti: “Tanıtımı yapılan bu ürünlerin hepsi çok kıymetli. Bu toplantı bir işaret fişeği niteliğinde. Kollarımızı sıvayıp buraya katkı sağlamak için bir aradayız" dedi.

Özpamukçu: Bir hikayeniz olmalı

Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Özpamukçu da kadın kooperatiflerinin her birinin bir hikâyesi olması gerektiğini, bunun tanıtım için gerekliliğine işaret ederek gereken desteği sonuna kadar vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Sözleşmeli Tarım Üretimi modeli önerildi

Kadın kooperatiflerimizin ürettikleri etiketli ürünlerin, Carrefour ve Migros zincir marketlerin raflarında satışa sunulacağı ve kooperatiflerimizin, zarardan korunarak kâr etmelerinin sağlanmasının öncelikler arasında olduğu dile getirilen toplantıda; üreticinin, belli bir zamanda üretimi gerçekleştirme sorumluluğuna karşın firmaların da elde edilecek ürünü, belirli şartlarda garantili almasına dayalı bir model olan “sözleşmeli tarım üretimi” modelinin önemine değinildi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19