Kadın platformu açıklamaya çağırdı

İskenderun Kadın Platformu, kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında alana çağırdı.

İSKENDERUN 24.11.2022 14:05:00 0
Kadın platformu açıklamaya çağırdı

İskenderun/SES

İskenderun Kadın Platformu, kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında alana çağırdı. 15 Temmuz Demokrasi Parkı önünde bugün kurduğu stantla kadınlara bildiriyle seslenen platform, yarın akşama kadar bildiri dağıtmayı sürdürecek.

Kadınlara dağıttığı "Eşitlik ve özgürlük mücadelemizden vazgeçmiyoruz" başlıklı bildiriyle seslenen İskenderun Kadın Platformu, yöredeki kadınları yarın saat 17.30'da İskenderun Sağlıklı Yaşam Parkı'nda yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

İskenderun Kadın Platformu adına açıklama yapan Mehtap Sert, "Mirabel kardeşlerden Masha Amini'ye kadar saçımızın teline, haklarımıza, özgürlüklerimize sahip çıkıyor ve şiddetsiz bir yaşam için direnişimizi büyütüyoruz" dedi.

Dayanışmayı büyütmek için 25 Kasım'da (yarın) alanlarda olacaklarını belirten platform sözcüsü Sert, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede ülkede her gün kadılar öldürülüyor. Kadınlar, en yakınlarındaki erkekler tarafından İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun uygulanmadığı için öldürülüyor. Kadınlar her gün ekonomik kriz koşullarında artan işsizlik ve güvencesizlikle, aile içindeki şiddetten uzaklaşacak geçim kaynağı ve gelecek güvencesi olmadığı için öldürülüyor. Kadınlar cinayete varmadan da her gün şiddet ve baskı altında, yarının ne olacağını bilmeden yaşamak zorunda bırakıldıkları halde yalnızca öldürüldüklerinde haber oluyor. Biz kadınların ölümleriyle değil yaşamalarıyla, şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir ülke ve dünya istiyoruz. Biz kadınlar eşitlik, özgürlük, demokrasi, adalet, barış ve laiklik istiyoruz."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19