“Kadına şiddet kişilerin yanlışı ve eksikliğidir”

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Uyanık, İslam´da kadına şiddetin yerinin olmadığın, bu yöndeki davranışların ise İslam´ın değil, kişilerin şahsi ya

2.12.2017 08:56:24 0
“Kadına şiddet kişilerin yanlışı ve eksikliğidir”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesi´nin düzenlediği Asr-ı Saadet Sohbetleri etkinliği AGD Antakya Temsilciliği Konferans Salonu´nda gerçekleşti.
İslam´da Aile konulu sohbette kadına yönelik şiddeti ele alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zeki Uyanık, aile içerisinde eşlerin ve çocukların hak ve hukukunu da değerlendirdi. hz. Muhammed´in yaşamından kesitleri aktaran Uyanık, “Peygamberimizin hayatında kadına şiddet yoktur. Şiddeti meşru da görmemiş, bilakis kadına yönelik güzel sözler ve davranışlarla örnek olmuştur” dedi.
“En güzel nasihat iyi örnek olmaktır” diyen Uyanık, 5S 1Y formülünün yaşamı anlamlandırdığını kaydetti. Uyanık, 5 S´yi Sevgi, Saygı, Sabır, Sorumluluk ve Sadakat oluştururken, uzak durulması gereken 1 Y´nin ise Yalan” olduğunu kaydetti. Uyanık, “Hiçbir zaman çocuğunuza, eşinize yalan söylemeyin” diye konuştu. Uyanık, “Erkek, müşteri temsilcisi bir bayana nasıl nezaketli ise, eşine de nişanlı döneminde olduğu gibi bugünde aradan 20 yıl geçse de o nezaket devam edebilmelidir. Bugün İslam toplumunda, kadına şiddet gibi davranış ve düşünceler varsa İslam´ın değil Müslümanların şahsi yanlışı ve eksikliğidir” şeklinde konuştu.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57