´Kadına şiddet yok´ eğitimi

İskenderun Deniz Er ve Eğitim Alayı ile Dörtyol Jandarma Tabur Komutanlığında 2 bin 554 er ve erbaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile Evlilik Öncesi eğitiminden geçti.

GÜNCEL 12.07.2019 12:08:33 0
´Kadına şiddet yok´ eğitimi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Kayıtlara göre 2019 yılının ilk 6 ayında en az 160 kadın kocası, eski kocası ya da sevgilisi tarafından öldürüldü. Haziran ayında 72 kadın şiddet gördü, 35 çocuk cinsel istismara ve 4 kadın tecavüze uğradı. Buna karşılık sadece 10 fail tutuklandı, 11 fail ise intihar etti. Toplumsal cinsiyet eşitliğini gerçekleştirecek önlemlerin ve buna yönelik politikaların giderek daha çok önem kazandığı günümüzde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” projesi kapsamında İskenderun ve Dörtyol´da askerlere yönelik eğitimler gerçekleştirildi.
Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İskenderun Deniz Er ve Eğitim Alayı ile Dörtyol Jandarma Tabur Komutanlığında bulunan er ve erbaşlara yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Evlilik Öncesi eğitimleri verildi. Eğitimde kadın erkek eşitliği/eşitsizliği, kalıp yargılar, ayrımcılık ve kadın erkek eşitsizliğinin sonuçları, kadına yönelik şiddetin tanımlarının, türlerinin ve yaygını, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar konuları ele alındı. İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi´nden (SHM) görevli psikolog Seyran Bozkurt, Dörtyol Sosyal Hizmet Merkezi´nden (SHM) Kübra Örten tarafından verilen eğitim, soru-cevap bölümüyle de desteklendi. İskenderun´da 2 bin 504, Dörtyol´da 50 er ve erbaş eğitimden geçti.
Eğitim çalışmaları kapsamında aynı gruba evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edecekleri konularında da eğitim verildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00