Kadına şiddete karşı farkındalık çalışması

Antakya Belediyesi seminer düzenledi

GÜNCEL 25.12.2019 10:02:23 0
Kadına şiddete karşı farkındalık çalışması

Antakya/SES

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak, şiddeti önlemek ve kadınların sahip oldukları haklar konusunda bilgilenmesi amacıyla Antakya Belediyesi Aile Danışmanı Sosyolog Sibel Hersanlıoğlu ve Hatay Barosu Kadın Komisyonunun katkıları ile ‘Kadına yönelik şiddetle mücadele´ konulu seminer düzenlendi. Antakya Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen seminer, Antakya Belediye Başkanı Yılmaz ve eşi Saadet Yılmaz´ın ev sahipliğinde düzenlendi ve etkinliğe Hatay Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Melahat Kahramanoğulları, AKP ve MHP´nin kadın kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ile belediye personeli de katıldı.
Seminerde konuşan sosyolog Hersanlıoğlu ve Hatay Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Kahramanoğulları, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Hatay Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Kahramanoğulları, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi konulu kanun ve yaptırımları konusunda açıklamada bulundu. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisi üyesi Alev Seçmen de 'Antakya Belediye Meclis AK Partili üyeleri olarak, kadına şönelik şiddeti bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne ´hayır´ diyor, tüm toplum kesimlerini ve sivil toplum kuruluşlarını mutlu birey, uyumlu aile ve müreffeh bir toplum için kadına şiddete karşı mücadele etmeye davet ediyoruz' diye konuştu.
Seminerin açılışında konuşan Antakya Belediye Başkanı Yılmaz ise, 'Büyük devletlerin temeli güçlü ailelerdir. Bu husus anayasamızda da zikredilmektedir. Her dönemde bir devletimiz olduysa ve her dönemde düşmanın korktuğu, dostların güvendiği bir devletimiz olduysa, bunun temelinde daima güçlü aile yapımız vardır. Ailenin temeli ve en değerli varlığı da kadındır. Bizler anaya, babaya, eşine hayırlı olanın, toplumun en hayırlı kişisi olduğuna inanan bir kültürün insanlarıyız. Dedelerimiz cephelerde savaşırken, evlerinde çocuklarını besleyen annelerimiz, ninelerimiz olmasaydı, yeri geldiğinde, Kara Fatmalar, Şerife Bacılar, Nine Hatun´lar olmasaydı, bugün burada şu konuşmayı yapamayacaktık. Bunun içindir ki; Toplumun güveni ancak kadınlarımızın saygı görmesiyle mümkün olacaktır. Kadına yapılan şiddet zulümdür. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. Günümüzde toplumların gelişmişlik seviyeleri kadın hakları konusundaki hassasiyetleriyle ölçülmektedir. Şiddet hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir davranıştır. İşte bu yüzden; Kadına şiddete ´hayır´, sevgiye, hoşgörüye ´evet´ diyoruz' dedi.


Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00