Kadınlar ‘acil önlem´ istedi

İskenderun Kadın Platformu: Bir gün içinde katledilen 5 kadın haberi ile sarsıldık. İsimler değişiyor ama vahşetin tablosu aynı.

GÜNCEL 30.12.2020 17:10:55 0
Kadınlar ‘acil önlem´ istedi

Bir günde 5 kadın cinayetinin yaşanması ülke genelinde protesto ile karşılandı, acil önlem planlarının hayata geçirilmesi istendi. İskenderun Kadın Platformu adına Av. Mehtap Sert de “Bir gün içinde katledilen 5 kadın haberi ile sarsıldık. İsimler değişiyor ama vahşetin tablosu aynı. Kadın ölümlere engel olması gerekenler İstanbul Sözleşmesini tartışırken her gün bir kişi eksiliyoruz” dedi. 

Kadın cinayetleri sosyal medya platformlarında da ilk sırada yer aldı, paylaşımlarda iktidara kadına yönelik şiddete karşı mücadelede etkin bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesini uygulaması çağrısı yapıldı. İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü Av. Mehtap Sert, Hatay´da artan pandemi nedeniyle salgın riskine karşı alınan önlemler kapsamında yazılı gönderdiği basın açıklamasında pandemi krizinin yanı sıra baskı ve şiddet politikalarının arttığına işaret etti.

Sert, “AKP iktidarı ve onun erkek egemen kurumları kadınların yaşam güvencesi olan haklarına saldırarak artık sadece kadın düşmanı politikaları uygulamakla kalmıyor, aynı zamanda kadın katillerine meşru alan yaratmaktadır. Erkek şiddeti beslenerek cezasızlık hali ödül haline getirilmiştir” ifadesini kullandı.
Sert, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Kadın ölümlere engel olması gerekenler İstanbul sözleşmesini tartışırken her gün bir kişi eksiliyoruz. Erkekler onlara sırf hayır dediği için, kendilerinden boşandığı veya ayrıldığı için veya hiç birlikte olmak istemediği için kadınları öldürme hakkını kendilerinde buluyorlar . Arkasından öldüreni değil kadının yaşamını sorgulayan erkek yargı, medya devreye giriyor. Her bir cümle kadınlara artan şiddet olarak dönüyor. Pandemi fırsata çevrilerek haftalardır, aylardır, yıllardır yasalar etkili uygulanmıyor. Erkek şiddetine karşı acil önlem planı çağrılarımıza rağmen AKP iktidarı İstanbul sözleşmesini tartışmaya açıyor, iptali için sürekli kurullar oluşturuyor.”


Anahtar Kelimeler: Kadınlar acil önlem istedi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23