Kadınlar, ´barış için yelken açtı´

Akdeniz´de 44 gün sürecek barış yolculuğuna çıkan ‘Deniz tutkusu seyirde´ ekibinden dört yelkenci kadın, İskenderun´da mola verdi.

GÜNCEL 12.06.2018 10:08:06 0
Kadınlar, ´barış için yelken açtı´

İskenderun/SES

Muğla´nın Bodrum ilçesinden 19 Mayıs´ta ´Yurtta barış dünyada barış´ sloganıyla yelken açan ´Deniz tutkusu seyirde´ ekibinden bilgisayar programcısı kaptan Neşe Hasipek, istatistikçi Ceyda Güleçyüz, şehir plancısı Şule Kükrer ve gazeteci Ferda Volkan, İskenderun´a ulaştı. İki gece İskenderun´da konaklayan ekibi Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetimi ve çalışanları ile Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri karşıladı; odanın çalışmaları ve yöre hakkında bilgi verdi.
‘Deniz tutkusu seyirde´ ekibinin kaptanı Hasipek, barış yolculuğunun amacı ve hedeflerini anlattığı konuşmasında şunları söyledi: 'Barış için yelken açan kadınlarız. Geçen yıl Adriyatik seyrimizi yaptık. 70 gün sürdü. Üç ülkeye uğradık. O zaman üç kadındık; Yunanistan adaları, İtalya ve Hırvatistan´ı dolaştık, 2 bin 100 deniz mili yaptık. Bu sene de Akdeniz seyrimizi yapıyoruz. Akdeniz seyrine Bodrum´dan başladık. Tüm kıyılarımızı dolaşarak İskenderun´a geldik. Buradan Kıbrıs´a geçeceğiz. Girne´de bu seyrin fotoğraflarını çeken ekip arkadaşlarımızdan Şule Kükrer ve Ferda Volkan sergi açacak. Ana çekirdek kadro ekibimiz dört kişilik ama şuanda 24 kadınla ekip olduk. Geri kalan ekip arkadaşlarımız bizlere bazı belirli noktalarda eşlik ediyor. Biz barış için yelken açıyoruz. Uğradığımız noktalarda Adriyatik seyrimizin sunumunu yapıyoruz. Bu seyrimiz de 44 gün sürecek. 1 Temmuz´da tekrar Bodrum´a giriş yapmış olacağız” dedi.
Ekipten Güleçyüz, Kükrer ve Volkan da şunları söyledi: 'Projenin amaçlarından biri de kadının gücünü, yapabilirliğini diğer kadınlara göstermektir. Genç kadınlara örnek olmak. Ekibimizin tüm üyeleri 50 yaş üstü kadınlardan oluşmakta. Gittiğimiz yerlerde kadınlara, ‘biz bunu yapabiliyorsak, siz neler neler başarabilirsiniz´ diyoruz. Amacımız barış. Çünkü dünyaya barış geldiğinde her şey daha güzel olacak. Biz buna çok inanıyoruz. Biz sadece güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek istiyoruz. Biz yaptıkça da insanlar destek veriyor.'
İskenderun´da iki gün kalan ‘Deniz tutkusu seyirde´ ekibi Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin mezuniyet törenine de katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04