Kadınlar ‘biz de varız´ dedi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Arsuz Belediyesi Kadın Eli Semt Pazarı´nın kadın emekçileri hazırladıkları video ile ´biz de varız´ dedi.

GÜNCEL 7.03.2020 08:11:39 0
Kadınlar ‘biz de varız´ dedi

Kadının kimliğine ilişkin tezgahları başında iken yapılan çekimde kadının toplumsal rollerine ilişkin tanımlamalar yapan, bu yöndeki sorunları yine çok kısa cümlelerle aktadan çalışmada ‘pazarcı´ kadınlar konuştu. Videonun çekim ve kurgusunu pazarın emekçi kadınlarından Meryem Özgü Mavi gerçekleştirdi.

Yayımlanan mesajlarla da Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

Yönden: Kadınlar her alanda söz sahibi olmalı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında kadının toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olduğunu belirtti.
Kadınların annelik rolüne de dikkat çeken Kaymakam Yönden, şunları kaydetti: “Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Bu manada Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve karşılıksız sevginin kaynağı olduğu şüphesizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, “Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözüyle toplum içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve Türk Kadınına birçok Dünya devletinden önce medeni ve siyasi haklarına kavuşturarak, kadınlarımıza verdiği önem ve değeri göstermiştir. Saygıdeğer Hanımefendiler; Annelik görevi başta olmak üzere, toplumu şekillendiren, topluma faydalı bireylerin yetişmesinde önemli bir rol üstlenen ve üretime katkıda bulunarak birçok ulvi görevleri yerine getiren kadınlarımız toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almıştır ve bu şekilde de devam edeceğine inancımız tamdır.”

Yeloğlu: Eğitim ve bilinç hayati önemde
AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadınlarımızın her alanda söz sahibi olmaları gerektiğini belirtti. Yeloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumumuzun gelişmesi, ülkemizin geleceği için kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli bireyler olmaları hayati önem taşımaktadır. Çocuklarımızın ilk öğretmenleri anneleridir. Her açıdan onları geleceğe hazırlayan kadınlar, dolayısıyla toplumumuzu da şekillendirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; kadına verilen değerin arttığı, kadına şiddet olaylarının yaşanmadığı, kadınların toplumun her alanında erkekler ile eşit olduğu bir Türkiye ve Dünya temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Hakverdi: Özveri ve sevginin kaynağı
CHP Hatay İl Başkan Vekili Prof. Dr. Sibel Hakverdi, medeniyetlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük katkı sağlayan kadınlar topluma katkılarını, tarihde kazanmış olduğu zaferlerle kanıtladığını belitti. Hakverdi mesajında şunları belirtti: “Kadınlar; daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gerçek anlamda siyasi, sosyal ve ekonomik olarak kadının eşitliğe kavuşmasının bir mücadelesidir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren Türk kadını, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Artık biz Türk kadınları olarakta her zamankinden daha güçlü ve ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibi olma yolunda mücadeleye devam edeceğiz.”


Anahtar Kelimeler: Kadınlar varız dedi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00