Kadınlar, Expo serasına fidan dikti

Hatay´da faaliyet gösteren dernek ve kooperatifin kadın temsilciler, Antakya-Defne bölgesindeki EXPO Hatay alanını ve üretim seralarını ziyaret ederek, fidan dikimi yaptı.

GÜNCEL 10.03.2021 16:43:22 0
Kadınlar, Expo serasına fidan dikti

Antakya/SES

 Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan etkinliğe katılan kadınlara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın eşi Nazan Savaş ve HBB´nin kadın yöneticileri eşlik ettik. EXPO´nun temasını oluşturan botanik alan ve tarım sektörünün görünmeyen yüzlerinde kadın emeğinin olduğunu ifade eden Nazan Savaş, “EXPO Hatay´ın gerçek sahibi Hatay halkı olmak birlikte aslında Hataylı kadınlardır. Bu nedenle kadın olmadan EXPO alanlarının canlanması, ayakta kalması, sürdürülebilir olması düşünülemez' dedi.
Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi arasında imzalanan ortak protokolla hizmet vermeye başlayan Kadın Dayanışma Merkezinin açılışı da yapıldı. Açılışa, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Açılışta konuşan ve kadınlara toplumda daha çok söz hakkı verilmesi gerektiğini ifade eden milletvekili Güzelmansur, “CHP´de kadınlara özel pozitif ayırımcılık vardır. Türkiye´de kadın kotası koyan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi´dir. Umarım bu hakların hepsi gerek mecliste gerekse yerel yönetimlerde kotaya uyularak kadınlara daha fazla söz hakkı verilir. Bizim bu tür dayanışma merkezlerine çok ihtiyacımız var' dedi ve proje için iki belediyeye teşekkür etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24