Kadınlar her perşembe nöbette

Türkiye´nin, ´İstanbul Sözleşmesi´ olarak bilinen ve 10 yıldır yürürlükte olan, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinden geri çekilmesi kararına yönelik

GÜNCEL 25.05.2021 17:15:17 0
Kadınlar her perşembe nöbette

Nesrin Geyik/İskenderun

 Gazetemizi ziyaret eden İskenderun Kadın Platformu üyeleri, 'İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz' dedi ve AB´nin geri çekilme talebini oylayacağı 1 Temmuz´a kadar her perşembe nöbette olacaklarını söyledi. Sözleşmeden geri çekilmemesi için birçok baro ve kadın örgütü tarafından Danıştay´a iptal davasında bulundu. Açılan davalarda, dava sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulması da talep ediliyor. Danıştay, hükümetten sözleşmeden çekilmesine ilişkin alacağı savunmaya göre önce yürütmeyi durdurma kararını, ardından da davaya ilişkin kararını verecek.

Her perşembe açıklama
Gazetemize yaptığı ziyarette yazı işleri müdürü Sadet Berkyürek ile görüşen İskenderun Kadın Platformu üyeleri, her perşembe günü alana çıkıp, kentin Ulucami Caddesi üzerindeki Sağlıklı Yaşam Parkı (eski Bit Pazarı alanı) önünde saat 17.00´da basın açıklaması yapacaklarını belirtti. İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü avukat Mehtap Sert, '27 Mayıs Perşembe günü (yarın) saat 17.00´da da basın açıklaması yapacağız. 1 Temmuz´a kadar her perşembe günü saat 17.00´da basın açıklaması yapacağız' dedi ve kadınları, yöre halkını açıklamaya davet etti. Sert, sosyal iletişim sitelerinden de açıklamayı sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye´nin sözleşmeden geri çekilme talebinin AB´de oylanacağı tarihe kadar İstahbul Sözleşmesinin geçerli olduğunu anımsatan Sert, yapılacak başvurularda sözleşmeye göre işlemlerin yapılmasının zorunlu olduğunu da kaydetti.
'Sözleşme kadınları koruyor' değerlendirmesinde bulunan İskenderun Kadın Platformu üyeleri, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla, Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011´de İstanbul´da imzaya açılan sözleşmenin sürmesini istiyor.
Türkiye´nin İstanbul Sözleşmesini devam ettirmesi gerektiğini belirten İskenderun Kadın Platformu üyeleri, İskenderun olarak Türkiye Kadın Platformunun bileşeni olduklarını ve etkinliklerin ülke genelinde yapıldığını belirtti. Kadınlar, 'Sözleşmeye ilişkin örgütlenen kadın hareketi bölünmek istendi, buna yönelik çalışma yapıldı ama başaramadılar. Kadınlar kenetlenmesi sürdürdü' değerlendirmesinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19