Kadınlar, kahvaltıda buluştu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, İskenderun Cemevinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında kahvaltılı buluşma etkinliği düzenledi.

28.11.2017 10:04:30 0
Kadınlar, kahvaltıda buluştu

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı konuşan ADD İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin, anlamlı günde sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesinin önemli olduğunu ifade etti. Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Gezgin ve İskenderun Hacı Bektaşi ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ayaz, kadına karşı şiddete karşı durmak ve mücadele etmek gerektiğini belirtti.
Kahvaltılı buluşmaya, CHP Kadın Kolları Genel Merkez yöneticisi Suzan Şahin, CHP İskenderun İlçe YK üyesi Nalan Akkülah, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, Türk Anneler Derneği Başkanı Nezihe Elibol, İskenderun Hacı Bektaşi ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ayaz, Alevi Kültür Derneği Başkanı Kemal Soysüren de katıldı Etkinlikte konuşan CHP Kadın Kolları Genel Merkez yöneticisi Suzan Şahin, 'Biz ülkede çocukların, kadınların ve geleceğimizin özgür olabilmesi için önce biz anaların cahil olmaması gerekiyor. Analar kendi doğurdukları, kadın ya da erkek hiç bir neslin geleceğinin karanlığa gömülmesine müsaade etmez. Bugün mücadele günü. Kadınlar, anneler, kadına karşı her türlü şiddete karşı yan yana olalım, dayanışma içinde olalım. Çocuklarımızı şiddet görecekleri karanlığa itmemek için doğduğu günden itibaren evinizde, komşunuzda yanınızda mahallemizde kadının özgür ve eşit olduğu gün için mücadele etmeliyiz. Bu gün de bunun mücadelesi için savaşan tüm kadın dernekleri ve platformları, eylemlerinde güç birliği içinde olmalıdır' dedi.
Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer de güne ilişkin açıklamayı yaptı: '25 Kasım, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Ancak dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye´de Biz Kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyoruz. Kadınların eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkûm edildiği, Ekonomik faaliyetlerinin yasal ve geleneksel olarak kısıtlandığı çalışma yaşamında da ayrımcılık yapıldığı görülüyor. Dünya üzerinde şiddeti yok etmenin yolu ´sevgi ve eşitliğe evet´ demekten geçer. Olmasını istediğimiz şey ile yola çıkın ve sevgi ile ´evet ´deyin. Kadına yönelik şiddete karşı yalnızca kadının güçlenmesi ile yetinmek hata olur. Toplumsal duyarlılığı arttırmak bizim elimizde. Kadınlar Birliği´nin kadın statüsünü geliştirmeye yönelik çalışmalara ve çabaları devam edecektir. Vazifemiz kadınların toplumdaki layık oldukları yere gelmeleri konusunda öncelik görevimizi asla unutmayacağız.'

´Şiddete sıfır tolerans devlet politikası haline gelmeli´
Hizmet-iş Sendikası İskenderun ŞubesiKadın Komitesi üyeleri de ´kadınlara şiddete hayır´ açıklamasını yaptı. Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı Emine Tekin, açıklamasında şunları belirtti: 'Dünyanın hemen her bölgesinde sınır, milliyet, din ve sınıf farkı gözetmeksizin yaşanan ve son bulması için çaba sarf edilen kadına yönelik şiddet her yaştan, her öğrenim düzeyinden, her gelir düzeyinden bekar, boşanmış evli kadınların maalesef acı bir gerçeğidir. Dünyada maalesef her üç kadından biri hayatın bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır. Ülkemizde de önemli bir toplumsal sorun niteliğinde olan son dönemde artarak daha görünür bir hal alan vicdanları karartan kadına yönelik şiddeti insan hakları ihlali olarak değerlendiriyor, kabul edilemez buluyoruz. Son dönemde daha da yoğunlaşan çalışmalardan kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, yazılı, görsel ve sosyal medyanın bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutma konusunda gösterdikleri çabalardan memnuniyet duyuyoruz. Bu çalışmalar sonucu geçmişte uğradıkları şiddeti konuşamayan, paylaşamayan gizli tutan kadınların artık konuştuklarını, resmi makamlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha yoğun bir şekilde başvuruda bulunduklarını şikayette bulunduklarını görüyoruz. Atılan küçük adımlar kadınlara cesaret ve güven vermiştir. Kadına yönelik şiddete karşı ‘şiddete sıfır tolerans yaklaşımı bir devlet politikası haline gelmelidir. Çalışmaların daha caydırıcı, daha kapsayıcı ve daha etkili araç ve politikalarla sürdürülmesi gerekmektedir.'


Anahtar Kelimeler: Kadınlar kahvaltıda buluştu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00