Kadınlar kongreye ‘hazır´

17 Aralık´ta oy kullanmada yaşanan izdiham ve tartışmalar üzerine seçim maddesi divan başkanlığı tarafından iptal edilen CHP´nin İskenderun Kadın Kolları seçimi yarın yinelenecek.

SİYASET 2.01.2018 10:16:47 0
Kadınlar kongreye ‘hazır´

Sadet Berkyürek/İskenderun

Başkan adayları Nilgün Selçuk ile Muhsine Korkmaz´ın seçime blok listeyle katılacağı kongrede, 2 bin 195 kadın üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre, katılım yoğunluğu dikkate alınarak İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı´nda yapılacak.
CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanlığına yeniden aday olan Nilgün Selçuk ile Dr. Muhsine Korkmaz, yarın yapılacak kongreye ve hedeflerine ilişkin gazetemizin sorularını yanıtladı. İki adayın da ortak ifadesini ‘kongre sonucunda kazanan CHP olacaktır´ yaklaşımı oluşturdu. Dr. Muhsine Korkmaz, “Partimiz bu seçimden güçlenerek çıkacaktır; buna eminim” derken, Nilgün Selçuk, şunları belirtti: “Sonuc her ne olursa olsun kazanan CHP olacaktır. Kaldığımız yerden devam ederiz. İdeallerimiz, hayallerimiz, mücadelemizi ortaya koyarak çalışmalarımıza devam ederiz. Unutmayalım ki 2019 seçimleri ya varız yada yok oluruz noktasındadır.”
CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları kongresinden çıkacak sonuca ilişkin yaşanan tartışma ve bloklaşma iddialarının aksine bir yaklaşım, düşünce ve anlayış içinde olduklarını ifade eden adaylardan Selçuk´a göre, “CHP demokrasinin tam işleyişinden yana hak, hukuk, adalet diyerek kilometreler kat etmiş bir partidir. Kongrelerde adayların olması partinin hareketliliğini ortaya koyar. Bloklaşma olmayacaktır, aksine kenetlenme olacaktır”. Buna ilişkin soruyu Korkmaz da şöyle yanıtladı: “Siyasi partiler, tüzükleri gereği belirli zamanlarda kendi içlerine seçim yaparlar görev yapanlarını yenilerler. Görev paylaşımı yaparlar. Önemli olan bu süreçte üyelerin birbirlerini kötülememeleridir. Üyeler seçimden sonra birbirlerine omuz vererek diğer partilere karşı mücadele edeceklerini asla unutmamalıdır. Adaylar olarak biz bu kurallara titizlikle uyduk.”

Korkmaz: Çalışmayı Karayılan´dan başlatacağım
Kongreden hemen sonra hiçbir arkadaşını ötekileştirmeden her partili kadın üyeyi çalışmaya davet edeceğini belirten Dr. Korkmaz, “Tüm İskenderun çalışma alanımız olacak. Çalışmayı ilk Karayılan´dan başlatacağım” dedi. Seçilecek ilçe kadın kolları yönetiminin, Türkiye´nin önündeki 3 önemli seçim çalışmalarının da sorumluluğunu omuzlayacağının bilincinde olduklarını kaydeden Korkmaz, şunları ifade etti: “Önümüzdeki yerel ve genel seçimler Türkiye için, Cumhuriyetimizin geleceği için hayati önem taşımaktadır. İskenderun´un CHP´li kadınları kendine düşeni yapacaklardır, bunun bilincindedirler. Çalışmalarımız bu yönde olacaktır. Şunu ifade etmeden geçemeyeceğim, Kadın Kolları seçiminin kazananı CHP olacaktır.”

Selçuk: İlkeli siyasetten yanayım
Çalışma öncelikleri ve hedeflerine ilişkin “güçlü örgütlenme yapısını ortaya koyarak sağlam kadrolar oluşturmaktır. 2019 yerelde İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediyesi´ni almak CHP´yi yerelden genele iktidara taşımaktır. Ben ve arkadaşlarım kadın kollarını bir dönem yürüttük, bu dönemde alt yapımızı oluşturduk. Çalışmalarımızla ilgili kadınlarımız tarafından gelen geri bildirimler bizleri daha çok çalışma azmine sürüklemiştir. Türkiye de kadın olmanın, ikinci plana atılmanın, yok sayılmanın, tacizin, tecavüzün, öldürülmenin nerdeyse doğal olduğu günümüzde kadınlarımız ses getiriyorlar” değerlendirmesini yapan başkan adayı Nilgün Selçuk, ilkeli siyasetten yana tavrının devam edeceğini belirtti. Selçuk, “İlkeli siyasetten yanayım. Ne durum ne de kişiye göre değil, ilkelerimle haraketten yanayım. Bu hep böyle oldu, olmaya da devam edecektir. Ne olduğum değil, nerede olduğum önemlidir. Mücadelenin hep içinde yer almayı savundum” diye konuştu.

“Kadınlar potansiyelleriyle siyasette yer almalı”
Siyasette liyakatın esas alınmasını önemsediklerini, kadınların siyasette potansiyellerini ortaya koymalarını istediklerini de sözlerine ekleyen Nilgün Selçuk, katınların siyasete katkılarının daha yapıcı yönüne de dikkat çekerek, kadın adayları destekleyeceklerini, temsil hakkını savunacaklarını ifade etti. Kadın kolları kongrelerinde üyelerin yüksek katılımının umutlandırdığını da sözlerine ekleyen Selçuk, bunu bir gösterge olarak değerlendirerek CHP´nin dinamik yapısını da ortaya koyduğunu, savundukları aktif üye yapısı ile meydanlara ve alanlara çıkarak 2019 hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı. Selçuk, şunları belirtti: “Bizler koşullar her ne olursa olsun iddialıyız. İddamızı ortaya koyuyoruz. İskenderun başta olmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyemizi almak için hazırız. 03.01.2018´de yapılacak olan kongre CHP´ye, Türkiye´ye ve İskenderun´a hayırlı olsun. Kaybedeni kazananı olmayan, aile içinde olan yarışta kazanan CHP olacaktır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57