Kadınlar, sözleşmenin peşinde

İskenderun Kadın Platformu, başlattığı ´nöbetteyiz´ uygulamasını sürdürdüğünü ve 1 Temmuz´a kadar devam ettideceklerini duyurdu.

GÜNCEL 19.06.2021 18:27:10 0
Kadınlar, sözleşmenin peşinde

İskenderun Kadın Platformu, 19 Mart gecesi kararname ile fesih edildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceklerini yineledi. İskenderun´daki Ulucami Caddesi üzerindeki Sağlıklı Yaşam Parkı önünde bugün açıklama yapan İskenderun Kadın Platformu, başlattığı ´nöbetteyiz´ uygulamasını sürdürdüğünü ve 1 Temmuz´a kadar devam ettideceklerini duyurdu.

İstanbul Sözleşmesinin fesh edildiği günden bu yana ülkede en az 50 kadının öldürüldüğünü belirten platformun sözcüsü Feyruz Gör, 'Soruyoruz, failler nerede? Failler evlerimizde. Yatak odalarımızda. Sokaklarda, üniversitelerde ve İstanbul Sözleşmesi´nden çekilme kararı alan eril zihniyette. Yine soruyoruz? Kadınları öldüren, taciz eden, üzerimizde tahakküm kuran failler bu gücü nereden alıyorlar?Failler, bir kadın eylemine onlarca polis yığan devletin söz konusu kadınları korumak olunca ağır aksak ilerleyen ve faillerin sırtına sıvazlayan tavırlarından güç alıyor. Failler, Yeldana Kahraman´a , Gülistan Doku´ya, Nadira Kadirova´ya, Rabia Naz´a ne olduğunu açıklamayan ve failli meçhul kadın cinayetleri olmamıştır, diyenlerden güç alıyor. Feray´ın, Nadira´nın, Yeldana´nın, İpekin, Gülistan´ın, Rabia Naz´ın ´faili meçhul´ değil ama failleri korunuyor. Failler, her gün televizyonda ve sosyal medyada kadına yönelik şiddeti normalleştiren ve şiddeti yeniden üreten kadın düşmanı politikalarınızdan güç alıyor. Failler, bu ülkenin şiddeti tolere ederek normalleştirenlerden güç alıyor' diye konuştu.

'Yasta değil isyandayız; İstanbul Sözleşmesi yaşatır; Deniz Poyraz isyanımızdır; Sözleşmeyi değil kattileri engele; Susma sustukça sıra sana gelecek; Kadın, yaşam, özgürlük' sloganı arasında platform adına konuşan Gör, şunları söyledi: 'Aylardır bir kadının daha eksilmemesi için mücadele ettiğimiz, 2021 yılının ilk aylarında katledilen kadınların isimlerinin olduğu İstanbul Sözleşmesi pankartımızın ardında, HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda HDP üyesi kız kardeşimiz Deniz Poyraz katledildi. Genç bir kadını kör bir öfke ve kinle katletmek, hangi inanca, ideolojiye, amaca sığar, ya da değer? Kahraman mı oldunuz? Memleketi mi kurtardınız, başınız göğe mi erdi? Yazıklar olsun size! Failler mecliste, failler sokakta, failler korunup kollanıyor. İşte bu failleri koruyan iktidar, İstanbul Sözleşmesi´ni fesh etmeye kalkıyor. Kadın katillerini, çocuk istismarcılarını koruyanlar, İstanbul Sözleşmesi´ni savunan kadınların önüne polis barikatları dikiyor, gözaltına alıyor, yargılıyor, para cezaları ile susturmaya çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar susmuyoruz. Failleri koruyan erkek adalet kimleri mi yargılıyor? Yaşamlarına sahip çıkan kadınları yargılıyor! Her gün homofobik saldırılara karşı direnen LGBT+ları yargılıyor. Mafya çete düzeninin soygunlarıyla yoksullaştırdığı halkı yargılıyor. Adaletsizliğin, eşitsizliğin önünde barikat oluşturan kadın mücadelesini yargılıyor, cezalandırıyor. Bu cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte 1 Temmuz´a giden süreci inşaa edeceğiz. 1 Temmuz günü de haklarımız ve hayatımız için bir arada olacağız. Hayat bizim, karar bizim, İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz´a kadar sokakta, bulunduğumuz her yerde sözleşmeyi anlatıyoruz. 1 Temmuz´da itaatsizliğimizle hayatı durduruyoruz. Sokakta buluşuyoruz.'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00