´Kadınlar, tüm renklerin ifadesi´

Belen´de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akçe ile birlikte katıldı.

İSKENDERUN 10.03.2018 10:00:47 0
´Kadınlar, tüm renklerin ifadesi´

Halk Eğitim Merkezi taragfından Karapelit Mahallesinde kadınlara yönelik kursların düzenlediği derslikler ve Derebahçe Mahallesinde bulunan SODES kapsamında açılan Belen Kadın Toplum Merkezini ziyaret eden kaymakam Aydın, kadınların ürettiği ürünleri inceledi ve kursiyerlerle sohbet edip, üretimleri hakkında bilgi aldı. Kaymakam Aydın, kadınların, sevgi, şefkat, fedakarlık ve feragatin timsali; toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşamımızın en temel taşları olduğunu ifade etti. Kadınların toplumun yapısını güçlendirip, şekillendiren, aile birliğinin ve iş yaşamının en önemli unsuru olduklarını anlatan Aydın, 'Burada da kadınlarımızın neler yapabileceğini bir kez daha gördük' dedi ve kadınların gününü kutladı.

Fabrikada çalışanlara Teşekkürler 
Yürüyüş sonrası yapılan kutlakmada konuşan belediye başkanı Culha ise, 'Cumhuriyetin kuruluşundan sonra kadınlarımız yaşamımızdaki paydaşlarımız olmuştur. Mücadele ve alin teri ile emeğin ve sosyal hayatın vazgeçilemez paydası haline gelen kadınlarımız hayatın her alanında varlar. Onlarla omuz omuza bir yaşam sürdürmüşüz. Kadınların arkasında değil, her zaman onlarla yan yanayız. 8 Mart sembolik bir gündür. Sadece bir gün değil, her gün kadınların günüdür. Kadınların her alanda eşitliği ve temsiliyeti almaları haklarıdır' dedi.
Culha, Nardüzü Mahallesindeki bir fabrikada çalışan kadınları da ziyaret edip, çalışanlara kırmızı karanfil verdi.

´Kadın bir ülkenin geleceğidir´
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kadın ve Aile Koordinatörlüğüde, ´Kadın hakları ve kadına şiddet´ konulu bir konferansı düzenlendi. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen konferansa Hatay Polis Eşleri Derneği Başkanı Zuhal Karabörk, Antakya Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Karaçete, AKP Antakya Kadın Kolları Başkanı Durdunaz Horoz da katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan TÜGVA Kadın ve Aile Koordinatörü Gülhan Nacioğlu, kadın olarak en önemli vazifelerinin ahlaklı, milli ve manevi değerlerle donatılmış gençler yetiştirmek olduğunu belirtti. Kadının bir ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Nacioğlu, 'Vakfımız gençlere Allah yolunda milli ve manevi değerleri kazandırmak, yönetmeyi bilen gençler yetiştirerek ülkemizin geleceğini bu güzel gençlere emanet etmek için kurulmuştur. Bizler bu gençlerin anneleri, ablaları, kız kardeşleri olarak onlara destek olmak için varız. Kadın bir ülkenin geleceğidir. Kadın çocukları yetiştirir. Gençler de bu ülkenin geleceğini değiştirir. Kadın olarak en önemli vazifemiz ahlaklı, milli ve manevi değerlerle donatılmış gençler yetiştirmektir. Kadın olmak zordur, emektir. Kadın olmak kendinden vazgeçerek vazgeçtiğin kendinden bir parça büyütmektir. Kadın olmak psikolojik yâda fiziksel şiddet görse bile tacize, hakarete uğrasa bile dimdik ayakta durabilmektir. Bizler cennetin ayaklarına sunulduğu kadınlarız. Bizler Allah´ın emanetiyiz. Bizler kız çocukları diri diri gömülürken kız çocuklarını omzunda taşıyan peygamberin dininden, Kurtuluş Savaşı´nda cephede erkekler gibi savaşan Nene Hatun´larız. Kadına değerin verildiği, kadının ötekileştirilmediği, kadının Allah´ın emaneti olduğunu unutturulmadığı günlerimiz olsun' dedi. Konferansta konuşan polis memuru Begüm ışıklı da katılanlara, kadının hakları ve uğrayabileceği şiddet konusunda bilgi verdi.

HBB´den kadınlara karanfil
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, toplumun ve ailenin temel direği olan kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü, kadın personeline karanfil dağıtarak kutladı. Karanfiller, HBB Başkanı Lütfü Savaş adına kadın personele dağıtıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında şehitlerin eş ve annelerini ziyaret edip, karanfil verdi ve Kuran-ı Kerim hediye etti. Ziyaretlerde HBB çalışanları, Lütfü Savaş´ın şehit ailelerine gönderdiği 'Aziz milletin huzurunu ve cennet vatanımızın bekasını kendi canından üstün tutan kahraman Mehmetçiğimizin eli öpülesi annesi/eşi. Kahraman evladımızın aziz hatırasına sahip çıkmak bizim için onurdur. Biricik evladınızdan ayrı geçirdiğiniz bu anlamlı gün ve bundan sonraki her gün yanınızda olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Milli mücadele yıllarında canını dişine takarak vatan savunması yapan Ayşe Fitnat gibi Nene Hatun gibi Kara Fatma gibi yiğit Anadolu kadınının torunu olan sizlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlarım” notuna da iletti.

8 Mart nikahı
Samandağ Belediyesinde nikah işlemlerini tamamlayan çiftler 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde evlendi. Zeynep Atahan ve Ali Uğurel´in nikahlarını memur Doğan Yüksek; Şerife Sivri ve Hamza Ray´ın nikahlarını ise Sevgi Bozoğlan kıydı. Nikah memuru Bozoğlan, Samandağ Belediyesinde çalışan kadınlar olarak her 8 Mart´ta idari izinli olduklarını ifade etti ve '8 Mart´larda sevdiklerimizle bir araya geliyor, çeşitli etkinliklere katılıyoruz' dedi.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Kadınlar renklerin ifadesi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00