Kadınlara ´gün´ etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, farklı kentlerde değişik etkinlik ve açıklamalarla kutlandı.

GÜNCEL 12.03.2019 11:15:41 0
Kadınlara ´gün´ etkinliği

Antakya-İskenderun/SES

Gün kapsamında, sergi, konser, panel ve ziyaretler yapıldı.
Antakya Medeniyetler Korosu, Dünya Kadınlar Günü kapsamında konser verdi. Kadın koristlerden oluşan konseri şef Berna Torun Özfırat yönetti. Konseri, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Sandıkçı, şehit yakınları, gazi dernekleri yöneticileri, kurum müdürleri ve kadın dernekleri yöneticileri de izledi.

Antakya´da etkinlik
Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimi de Dünya Kadınlar Günü´nde HATMEK Konferans Salonu´nda kadın personeliyle buluştu. Etkinliğe katılan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kadın çalışanlarının gününü kutladı ve karanfil verdi. Etkinlikte kadınar, piyanist Hamza Özer´in seslendirdiği şarkılarla eğlendi; HBB Türk Halk Müziği Korosu da konser verdi.

´Kadın´ temalı resim sergisi
Hatay Kent Konseyi Kadın Meclis de ´Kadın´ konulu resim sergisi düzenledi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi´nde düzenlenen Kadın temalı sergide konuşan Hatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Yalım, kadın figürüyle yaşamı anlatmak istediklerini ifade etti. Yalım, 'Bu özel günü anmak üzere ressam Fazıl Doğanay ve Senem Eminoğlu arkadaşlarımızın çalışmalarını sergileyerek halkı bir araya getirdik' dedi. Avrupa´nın birçok yerinde sanatını sergilediğini belirten ressam Doğanay da, 6. sergisinde, sanatın hayatın her alanında olması gerektiğini söyledi.

'Kadının toplumdaki önemi' paneli
Defne Belediyesi de 'Kadının toplumdaki önemi' konulu panel düzenledi. Akdeniz Mahallesi Akdeniz Defne Evi´nde yapılan panele Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, ADD Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran ile Defne Belediyesinin kadın personeli de katıldı. Dünyada kadınların yeri ve önemini anlatarak, kadının hakları, toplumdaki konumu gibi konularda değerlendirmede bulunan ADD Hatay Şube Başkanı Kuran, kadınların 9 Mart´ta da unutmaması grektiğini söyledi. Kuran, 'Kadınlarımız bizlerin en değerli varlığı. Varoluşumuzun temeli kadınlarıdır. Hayatımızın bütün alanlarında müdahil olması gereken kadınlarımız, gerektikleri noktada değiller. Kadınların istediklerini elde edebilmek için uğraşmaları, talipli olmalarım, gayret göstermeleri lazım ve bu yolda da mücadeleci olmalar' dedi. Ülkemizde kadınlar için 1924 yılında çıkarılan Öğretim Birliği Yasası ile 1926 yılında Medeni Kanunun çok önemli olduğunu anımsatan Kuran, 'Tarih boyunca bütün kadınlar, aslında çocuk doğurma,yetiştirme onları besleme, ev işleriyle uğraşma, tarlada çalışma gibi pek çok görevleri yerine getirmişler, halen de getirmeye devam etmektedirler. Teknolojik ve ekonomik gelişmeler kadının rolünü etkilemeye başlamış, tamamen bu roller değişmeye başlamıştır. Kadınların eğitim düzeyleri arttıkça, geniş çalışma olanakları yaratılmıştır. Kadınlarımız da değişen rollerinin bilincine varmışlardır' diye konuştu.

Sendikadan kadın çalışanlara ziyaret
Hizmet İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Ercan Salcan, Kadın Komitesi Başkanı Sevda Temel ve yönetimi de Dünya Kadınlar Günü kapsamında Antakya Belediyesi´nde çalışan kadın personeli ziyaret edip, günlerini kutladı. Ziyarette konuşan Temel, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Kadınlarımız her zaman toplumun her kesiminde edindikleri görevler ile yapı taşlarımız olmuşlardır. Kadınların bir gün değil her gün değer görmeleri gerektiği düşüncesindeyim. Kadınların evde, sokakta, iş hayatında, kısacası hayatın her alanında layık oldukları saygıyı görmeleri dileğini taşıyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57