Kadınlara ´teknoloji eğitimi´

İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) kadınlara yönelik dört saatlik ´temel teknoloji okuryazarlığı´ eğitimi düzenlendi

EĞITIM 29.01.2019 13:01:07 0
Kadınlara ´teknoloji eğitimi´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), teknolojinin toplumda etkin bir biçimde kullanılması ve yaygınlaşması amacıyla ´Kadın için teknoloji´ projesi kapsamında Teknosa ve Habitat Derneği ile paydaş olarak, üniversitede kadınlara yönelik dört saatlik ´temel teknoloji okuryazarlığı´ eğitimi düzenledi. İSTE Teknoloji Transfer Ofisinin (İSTE-TTO), üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, toplumun teknoloji farkındalığını artırmak ve sosyal sorumluluğa yönelik proje çalışmaları yapmaya devam ettiği belirtildi.

Eğitim hafta sonu dört saat
Yörede yaşayan ve üniversitede çalışan kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımının sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu gerçekleştirmek üzere uygulamaya geçirilen ´Kadın için teknoloji´ projesinde, İskenderun Teknik Üniversitesinde çalışan ve teknoloji ile kaynaşmak isteyen kadın personele yönelik olarak ücretsiz eğitim verildi. Eğitimde, sosyal medya okur-yazarlığı, temel bilgisayar kullanımı, internet güvenliği, dijital bankacılık ve e-devlet, e-nabız gibi mobil uygulamaların eğitimi verildi. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Laboratuvarı´ndaki eğitimi tamamlayan katılımcılara belgeleri de verildi. Ücretsiz olarak verilen eğitimin bu yıl süreceği ve her hafta düzenleneceğini belirten belirten İSTE Teknoloji Öğrenci Topluluğu Başkanı Tolga Can Aydemir, 'Gönüllü eğitmenlerimizle yıl sonuna kadar bine yakın kadına bu eğitimi vererek, teknoloji okuryazarlık seviyesini artırmayı hedefliyoruz. Her hafta bir gruba dört saat sürecek eğitim verilecek' dedi ve eğitimlere katılmak isteyenlerin İSTE-TTO ile iletişime geçmesi gerektiğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Kadınlara teknoloji eğitimi

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29