Kadınlara ´yöresel ürün semt pazarları´

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in eşi Behice Güven, Arsuz Belediyesinin kadınlara yönelik projesi olan “Kadın Eli Semt Pazarı“ için mahalleleri gezerek kadınlarla buluşuyor.

GÜNCEL 29.08.2019 11:12:04 0
Kadınlara ´yöresel ürün semt pazarları´

İskenderun/SES

Hem aile hem de yerel ekonomiye katkı sağlayan kadınların talep ve önerilerini dinleyen Behice Güven, Arsuz´da kadınların üretime katılmasına dair hayata geçirecekleri projelerle hem üreten ellerin, hem de Arsuz´un kazanacağını ifade etti.
Arsuz Belediyesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Her mahalleye giden ve kısa sürede hayata geçirmek istedikleri Kadın Eli Semt Pazarları hakkında kadınlara bilgi veren Behice Güven, bu pazarlarda, kadınların evlerinde yaptıkları zeytin, turşu, salça, yumurta, nar ekşisi, saç ekmeği ve birçok ürünü pazarlayabileceklerini belirtti.' Acıklamada, Behice Güven´e ilişkin yaptığı değerlendirme olarak şunlara da yer verildi: 'Hepiniz sac ekmeği yapıyorsunuz. Sac ekmeği, şu sıralar çok ilgi görüyor ve şehirde de çok alıcı buluyor. Siz doğal, yöresel ürünler üreteceksiniz. Şehirli buna hasret zaten. Biz Arsuz Belediyesi olarak üretilen tarım ürünlerini, el işlerini ve gıdaların tanıtımını yaparak, bu ürünlerin markalaşması ve pazarlanması için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Bu pazarlarımızı herkese duyuracağız. Arsuz´un Uluçınar ve Karaağaç Mahallesinde yer alan semt pazarlarında isteyen tüm mahalle kadınları organik ürünlerini satıp aile ekonomisine katkıda bulunabilecek.'

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62