Kadınların 8 Mart hazırlığı

İskenderun Kadın Hareketine Dair Platformu, İskenderun´da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yapacağı açıklama ile kutlayacak.

GÜNCEL 3.03.2021 17:16:09 0
Kadınların 8 Mart hazırlığı

İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını isteyen Kadınların açıklamasının, 8 Mart Pazartesi günü saat 12.30´da eski bit pazarı önünde olacağı ifade edildi.

İskenderun Kadın Hareketine Dair Platformu adına açıklama yapan Belgin Ayrancı Kartal, 'Kadınlar neden alanlarda?' diye sordu ve şunları belirtti: '8 Mart´a doğru giderken kadın düşmanı söylem ve politikalarla her gün onlarca kadın katliamının, nefret suçunun, şiddetin ve ayrımcılığın etkisiyle hayatlarımız kabusa döndü. Dünyayı etkisine alan pandemi salgını ile birlikte bizler ´güvenli evlerimizde´ artan emek sömürüsü ve şiddetle karşı karşıya kaldık. Pandemi salgınını fırsata çeviren iktidar, kadınları hedef tahtasına çevirdi. Bakım hizmetinden eğitime kadar bütün yük bizim omuzlarımıza yüklendi. Ekonomik krizle birlikte işten ilk atılan biz olduk. İşsizlik, yoksulluk, güvencesizlik dayatıldı. İlmek ilmek mücadeleyle kazandığımız haklarımızın elimizden alınmak istendiği bir süreçten geçiyoruz. İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yol haritası ve güvencesidir. Kazanımlarımıza yönelik saldırıları bugüne dek pek çok kez mücadelemiz ile püskürtmeyi başardık. Ancak saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Tecavüzcü ile evlendirme halinde cezasızlık öngören, evlenme yaşını düşürmeye çalışan düzenlemeler ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. İstanbul Sözleşmesi ve nafaka hakkı iktidarın diline dolanmış durumda. Geçen Mart´tan bugüne biz kadınlar için zor, bir o kadar da mücadele dolu bir yıl oldu. Baskı ve hukuksuz uygulamalara rağmen hayatlarımızdan ve özgürlüklerimizden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi dedik, demeye de devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddeti ve cinsiyetçi politikaları artarak devam ettiren; taciz, tecavüz, güvencesiz ve kayıt dışı yöntemlerle ucuz işgücü olarak görülen kadın emeğini daha da görünmez kılan, cezasızlık politikalarıyla çıkarılan kadın düşmanı yasalar. Artık susacak takatimiz kalmadı. Dünyanın dört bir tarafından kadınlar eşitlik, özgürlük ve barış için başlatılan isyanın umudu ile; öfkemiz, isyanımız, neşemiz ve dayanışmamız ile pandemiye rağmen yan yana 8 Mart´ta buluşmak dileğiyle. Bu yıl ´haklarımızı ve hayatlarımıza sahip çıkıyoruz´ şiarıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz 8 Mart Pazartesi günü saat 15.30´da bit pazarında. Sen de sesini ve yüreğini kat, mücadeleyi ve dayanışmayı büyütelim.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23