Kadınların, mücadele yürüyüşü

8 Mart Arsuz´da CHP Kadın Kollarınca düzenlenen yürüyüşle kutlandı. Çarşı meydanında toplananlar kadın cinayetlerini protesto eden dövizler taşıdı, eski meydandan yeni meydana alkışlarla yürüdü.

GÜNCEL 11.03.2019 10:13:02 0
Kadınların, mücadele yürüyüşü

İskenderun/SES

 İskenderun Kadın Platformu´nun da destek verdiği yürüyüşe Arsuz Belediye Başkanvekili Nihal Çelikel, CHP Hatay İl Başkan Yardımcısı Leyla Sakaroğlu, CHP Arsuz Belediye Başkan adayı Dr. Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de katıldı.
Kent Meydanı´nda açıklama yapan CHP Arsuz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, 'Geçmişten bugüne kadınların işinde, evinde, siyasette, her alanda baskı altına alan, özgürlüğünü kısıtlayan sistemin karşısında durmak için omuz omuza mücadelemizi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz' dedi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nün tarihçesi hakkında da bilgi veren, günümüzde kadına karşı cinsel istismar, şiddet ve cinayetlere dikkat çeken Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son 16 yıllık AKP hükümetinde 14 bini aşkın kadın öldürülmüş, binlercesi cinsel istismara uğramıştır. Kadın bedenime dokunma, kadınların isyanı sandığınızdan daha büyük. Ve gülüşleri soldurulan çocuklar… yüzlerce çocuk cinsel istismara uğramış, korkutularak baskı altında tutularak, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Çekin o pis ellerinizi çocuk bedenimden. Çocukların gülüşünü soldurmayın. Sapkın zihniyetler karşısında mücadelemizi vereceğiz. Sizden korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun.”
CHP Arsuz Belediye Başkan adayı Asaf Güven de A.G.M Filtre, ON-FİL, FİL-MAR, ISKA Conta ve Umut Makine´de çalışan kadınları, Nardüzü Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerleri ziyaret edip, günlerini kutladı ve karanfil verdi; ADD Karaağaç Şubesinin düzenlediği ´Emekçi Kadınlar Buluşması´na katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00