Kadir Gecesi bugün

Kur´an-ı Kerim´in indirildiği gün olarak bilinen, ‘bin aydan daha hatırlı´ olarak kabul edilen Kadir Gecesi bugün kutlanacak.

21.06.2017 11:11:53 0
Kadir Gecesi bugün

 Kadir Gecesi dolayısıyla bu yıl üçüncü kez Atatürk Anıtı Alanı´nda İskenderun Belediyesi ile İskenderun İlçe Müftülüğü ile birlikte toplu teravih namazı kılınacak. Kadir Gecesi yayımlanan mesajlarla da kutlandı.

TBMM İdare Amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kadir Gecesi´ni ‘kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için dua ve tövbelerin kabul edildiği´ kutlu bir gece olarak tanımladı. Karasayar´ın mesajı şöyle: “Kur´an-ı Kerim; insanlığın ufkunda bir ışık gibi yanan ve her dönemde insanların yollarını ve gönüllerini aydınlatmaya devam eden bir çağrıdır. Artık her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalardan uzak duralım. Bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve hatta tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun egemen olması en büyük dileğimizdir.”

Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Ramazan Ayı´nın 27´inci gününe denk gelen ‘Kadir Gecesi´ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Savaş, mesajında “Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle insanlık olarak sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluş vesilesi olabilir.” dedi.

Dörtyol Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Recep Sytürk de mesajında şunları kaydetti: “Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatması; yeryüzünde barış ve huzura vesile olması hepimizin ortak temennisidir.”

İskenderun Belediye Başkanı Dingil de mesajında, “Bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve hatta tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun egemen olması en büyük dileğimizdir” ifadesini belirtti.

Dingil: Seccadeni al gel
Öte yandan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kadir Gecesinde İskenderun İlçe Müftülüğü ile birlikte özel program hazırladıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 21 Haziran Çarşamba günü Kadir Gecesi´nde, Atatürk Anıtı alanında kılınacak olan teravih namazına, tüm bölge halkını davet etti.
Yatsı namazına müteakip Teravih namazını İlçe Müftüsü Mehmet Taştan´ın kıldıracağı programda Kur´anı Kerim okunacağı, ülkemiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dualar edileceği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Kadir Gecesi bugün

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00