'Kahramanlarımız gurur kaynağımız'

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında dün etkinlikler düzenlendi.

GÜNCEL 20.09.2018 11:10:11 0

İskenderun/SES

 İskenderun´da, Gaziler Gününde, kaymakamlık, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği, Şehit ve Gaziler Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sundu. Öğrencilerin şiir okuduğu törende günün anlamını ise gazi Neşet Turhan anlattı.
İskenderun Atatürk Anıt Alanı´ndaKİ törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları da katıldı. Öğrencilerin şiir okunduğu törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilik Başkanı Turhan, kahraman Türk milletinin asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış olmanın ruhu ve özgüveninin yanı sıra bu hususta diğer milletlere de rehberlik etmiş olmanın kıvancıyla tarihte yer alan milletlerin başında geldiğini belirtti.
Antakya´daki tören de Atatürk Anıtı´nda yapıldı. Tören Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selahattin Atahan, Hatay Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Resul Ceritlioğlu, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Meral Batı Demirbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve kurum müdürleri de katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, törende yaptığı konuşmada, 'Ey terörü destekleyenler, kan ve gözyaşına çevirdiğiniz, yakıp yıktığınız yaşadığımız coğrafyanın diğer ülkeleri gibi bizim ülkemizi de insan hakları, daha çok barış ve demokrasi maskesiyle karıştırmayınız. Bu gülünç ve inandırıcılıktan uzak Bizans oyunlarınızı biliyoruz. Hiçbir zaman vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış olan Yüce Türk Milleti ‘nin fark edemeyeceğini sakın düşünmeyin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün askerleri olmaktan onur duyan biz gaziler, “şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” desturu ile dün olduğu gibi bugün de yarında tek yumruk, tek ses olarak, nöbetimizin başındayız' dedi. Törende bir öğrenci 'Ya şehit ol, ya gazi' adlı şiiri okurken, muharip gazilerimizden Galip Dalyan da 'Adım gazidir benim, soyadım kahraman' adlı şiiri okudu.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e 'Gazilik' ünvanı ile 'Mareşal' rütbesinin verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü´nü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikler, şu açıklamayı yaptı: 'Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Türkiye Cumhuriyeti´nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşalelerin gaziler olduğunu ifade etti. Savaş, 'Gaziler Günü´nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna üstün fedakarlıklar göstererek, canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerin kahramanlıklarının hafızalardan silinmeyeceğini ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Milletimiz farklı inanç ve kültürlerin uyum içinde bir arada yaşamasına imkan tanımış, birlik ve beraberliğinden hiçbir dönemde ödün vermemiştir. Türk milleti gibi bağımsızlığını savaşlarda göğüs göğüse çarpışarak kazanmış milletler için, özellikle de ulu önder Atatürk´ün unvanı olan gaziliğin değeri, çok büyük ve çok anlamlıdır. Tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları hoşgörülü, barış dolu bir dünyanın temellerinin atılacağı düşüncesiyle sebebi ne olursa olsun her türlü savaşın son bulmasını diliyorum' değerlendirmesini yaptı.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da şu açıklamayı yaptı: 'Bu millet her daim kahramanların asil kanlarıyla ayakta kalmış ve her zaman şanlı mücadeleler vererek bugünlere gelmiştir. Dün de ve bugün de canlarını hiç etmiş, gerektiğinde etten duvarlar örmüş ve düşmanı püskürtmüş yüce şehitlerimizi rahmetle anarken, canlı anıtlar olarak bilinen tarihimizin en büyük tanığı ve mirası ise Gazilerimiz olmuştur. Tarih boyunca bağımsız yaşamış aziz Türk milleti esarete asla teslim olmamış tek millettir. Bu kutsal yolda her daim canı uğruna savaşmış ve nesiller boyu taşıyacağımız onurların başkahramanı olmuşlardır.'


Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25