´Kaldırımlar, yayalarımızın geçiş yolu´

İskenderun Belediyesi, engellilerin kaldırımlara çıkışını sağlayan engelli rampalarının önüne ve engelli yolları üzerine araçlarını park eden sürücülere ceza kesmeye başladı.

15.12.2017 11:24:12 0
´Kaldırımlar, yayalarımızın geçiş yolu´

Vatandaşa ve araç sürücülerini uyaran İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, 'Uyarılara rağmen bazı kişiler araçlarını engelli rampalarının yanına park ederek engelli vatandaşların kaldırımlara iniş çıkışını engellemekte. Zabıta ekipleri, engelli yol ve geçiş yerlerine araçlarını park eden sürücüler hakkında yasal işlem yapmaktadır. Uygunsuz araç parkları yüzünden engelli vatandaşlarımız kendilerine ayrılan yerlerden rahat bir şekilde ulaşım sağlayamıyor. Bu konuda araç sürücülerinin daha duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor. Kaldırımlar, yayalarımızın geçiş yoludur. İlçede engelli vatandaşların ve yayaların hareket özgürlüğünü kısıtlayacak yol ve kaldırım işgaline karşı denetimler sürüyor. Sürücülerimizin kurullara uymasını istiyoruz. Yanlışında ısrar edenlere gerekli yasal işlemler yapılıyor. Yaya yollarına park eden araçlar yüzünden yayalar ve özellikle engelli vatandaşlarımız ile çocuklarımız tehlike içinde kalıyor' değerlendirmesini yaptı.

HBB de denetim yaptı
Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, kaldırım işgallerinin önüne geçebilmek amacıyla denetimde bulundu. Kaldırım işgallerine karşı esnafları uyaran HBB ekipleri, yayaların yürüme haklarının elinden alındığı ve görüntü kirliliğinin meydana geldiği bölgelerde denetim yaptı. Bölge esnaflarının işyerlerinin dışındaki eşyalarının yaya trafiğini ve vatandaşların alışveriş yapma olanağını engellediğini belirten HBB yetkilileri, esnafın daha duyarlı davranılması gerektiğini belirtip, uyarıda bulundu.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00