Kale mahallesine jandarma karakolu

Arsuz ve Samandağ ilçelerini deniz kıyısından birbirine bağlayan 26 kilometre uzunluğunda Çevlik-Arsuz karayolunun açılırken, yolun Kale mahallesi sınırlarına da jandarma karakolu yapıldı.

HATAY 12.07.2020 20:44:33 0
Kale mahallesine jandarma karakolu

Karakolun açılış töreninde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bölgenin Terör örgütlerinin, göçmen kaçakçılarının, çatışma bölgesine geçmek isteyenlerin, oralardan sızmak isteyenlerin yanı sıra uyuşturucu sevkiyatı yapmak isteyenler olsun bunların hepsinin kullanmak isteyebileceği güzergâh özelliğine dikkat çekerek, “Burası aynı zamanda çok kritik bir bölgenin, çok kritik bir yolun, çok stratejik bir noktanın bulunduğu yerdir” dedi.

Kale Mahallesi´ndeki karakolun açılış törenine Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı´nın yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Hayzaran, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun, Yusuf İzci, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili,İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kaymakamlar, belediye başkanları ile kurum müdürleri de katıldı.

Samandağ-Arsuz yolu ile Kale, Işıklı ve Tatarlı mahallelerinin emniyet ve asayişinden sorumlu olacak Kale Jandarma Karakolunun açılışını İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Vali Doğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, milletvekilleri birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, “Kale Jandarma Karakol Komutanlığını Hatay Valisinin özverisi ve desteği ile sıfırdan yaparak en kısa sürede tamamladık. Bu karakol halkımızın yanında, 7/24 emrinde olacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın hizmeti, vatandaşın ayağına götürülmesi konusundaki emir ve direktifleri doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun bize vermiş olduğu emir ve talimatlarla ülke genelinde ihtiyaç duyulan her yerde jandarma karakol komutanlıklarını, jandarma birlik ve birimlerini halka hizmet vermek adına tesis ediyoruz' dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ise “Burada daha önce faaliyette olan jandarma karakolu uzun zamandır hizmetine ara verilmişti. 21 Nisan´da burada yeni, modern bir karakol binası yapmak üzere karar aldık. Hızlıca inşaatına başlandı, kısa sürede bu çok güzel eser tamamlandı. Bugünden itibaren Kale Jandarma Karakol Komutanlığı, sahil yolunun hem de toplamda 2 bin 150 vatandaşı barındıran Kale, Işıklı ve Tatarlı mahallelerinin emniyet ve asayişinden sorumlu olacaktır. Burada görev yapacak mesai arkadaşlarımıza şunu hatırlatmak isterim; burası sadece deniz kenarında güzel bir beldedeki, güzel manzaralı bir jandarma karakolu değildir. Sakın meseleye bu rahatlıkla bakmayalım. Burası aynı zamanda çok kritik bir bölgenin, çok kritik bir yolun, çok stratejik bir noktanın bulunduğu yerdir. Haritaya bakan da zaten bunu rahatlıkla anlayacaktır. Sizin buradaki göstereceğiniz en ufak bir ihmal, Allah korusun Türkiye´nin herhangi bir yerinde bir can kaybı olarak bize geri döner. Terör örgütünün olsun, göçmen kaçakçılarının olsun, çatışma bölgesine geçmek isteyen kişilerin olsun, oralardan ülkemize sızmak isteyenler olsun, uyuşturucu sevkiyatı yapmak isteyenler olsun bunların hepsinin kullanmak isteyebileceği bir güzergâh. Onun için aman ha dikkat diyorum' değerlendirmesini yaptı.

Hatay Valisi Doğan da, “Eğer bu karakolu buraya yapmamış olsaydık, bir şey eksik kalacaktı. Bu eksikliği de İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile Jandarma Genel Komutanlığından gönderilen ödenekle çok hızlı bir şekilde telafi ettik. Binanın yapımı yaklaşık iki ayda tamamlandı. Bakanlık ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da karakolda görev yapacak olan arkadaşlarımız görevlendirildi. Burada görev yapacak arkadaşlar, köyü ve yolu kullanacak olan vatandaşlara trafik ve asayiş güvenliği açısından hizmet verecek' diye konuştu. Törene katılanların duaları eşliğinde Kale Jandarma Karakol Komutanlığı binasının açılış kurdelesi kesildi.

Karakol ziyaret defterini imzalayan Çataklı, Vali Doğan ve beraberindekilerle birlikte karakolu gezdi ve bahçesine fidan dikti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04