Kalemler ve insanlar konuşmalı

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Akan Sönmez, 15 Temmuz´a denk gelen tarihte kutlanan Evvel temmuz bayramını ‘binlerce yıl süren halayların, sevinçlerin, bereketin bayramı´ olarak tanımladı.

18.07.2017 10:51:27 0
Kalemler ve insanlar konuşmalı

 

Sönmez, “Silahların susmasını, kalemlerin ve insanların konuşmasını istiyoruz. Aynı düşünmeyebiliriz, ancak birbirimizin fikirlerine saygı duyarak ortak bir yaşam kurabiliriz” dedi.
Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneğinin ve Samandağ Kalkındırma Derneği işbirliğiyle kutlanan Evvel Temmuz Festivali önceki gün Ali İsmail Korkmaz Festival Alanı4ndaki konserle devam etti. Yılmaz Suadiye´nin seslendirdiği Arapça konserin ardından Grup Abdal sahne aldı. Samandağ´da festivale dönüştürülen geleneksel Evvel temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser öncesi konuşan Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Akan Sönmez, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye´de barış, özgürlük ve eşitlik talep ettiklerini, doğanın talanının durmasını istediklerini söyledi.
Sönmez, şöyle konuştu: “Başta El Arabi Ziyareti´nin çevresindeki R.E.S´ler olmak üzere yapılacak nükleer, termik, hidroelektrik santralleri, çevreyi mahfeden maden çıkarma projelerinin ve yol yapımlarının biran önce durdurulmasını istiyoruz. Çevreye duyarlı yerel ve genel yönetimler istiyoruz. Rant ekonomisini kabul etmiyoruz. Doğayla barışık bir yaşam istiyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz dünyanın tek sahibi bizler değiliz. Biliyoruz ki karşı kıyıda Suriyeli kardeşlerimiz de Evvel Temmuz Bayramı´nı kutlamak için hazırlıklar yapıyorlar. Savaş koşullarında ve ortamında bu kutlamayı yapanları selamlıyoruz. Dışarıdan gelen bütün cihatçı militanların buradan bir an önce çıkmalarını ve Suriye halklarının bir arada barış içinde yaşamalarını istiyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Kalemler insanlar konuşmalı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00