Kale´ye iki menfez

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Kale Mahallesinde yapımı devam eden köprü, menfez ve yol çalışmalarını yerinde inceledi.

HATAY 6.07.2021 16:52:36 0
Kale´ye iki menfez

Belediye tarafından iki ayrı noktada yapımı devam eden köprü, menfez ve yol çalışmalarını yerinde inceleyen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, yıllardır kale mahallesinde mahalle sakinlerinin büyük sıkıntısı olan bu yerlerin yapımını tamamlamak üzere olduklarını belirtti. Güven, “Arsuz´un farklı mahallelerinde çok sayıda yol, köprü ve menfez eksiği olduğunu biliyoruz. Yavaş yavaş bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri de Kale Mahallesi, Arsuz´un en uç mahallesi. Burada yıllarca ihmal edilmiş 15 hanenin ve balıkçıların yolu. Bu yol sıkıntılıydı. Bunu çözmek için köprü menfez yaptık. Belediyemiz bunu kendi imkânlarıyla yapıyor. Mahalle halkının ihtiyacı olan çok önemli bir sorunu gidermeye çalışıyoruz. Aslında kale mahallesinde bunun benzeri çok daha fazlasına ihtiyaç var ama bismillah deyip birer birer yapmaya çalışıyoruz. Hemen ilerisinde de daha büyük çapta bir menfezimiz var. Kale halkına, Arsuz´a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Gebeş, “Belediye tarafından mahalle için önemli olan bir menfez sıkıntısı vardı. Bunların yapımına başlandı. İki tanesi de yapıldı' dedi.

Güven, kentin farklı mahallelerde yapımı devam eden kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcısı Sami Üstün ile birlikte kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen ve yöre sakinleriyle sohbet eden Güven, 'Belediyecilik hizmetlerine aksamadan devam ediyoruz. Tabi pandemiden kaynaklanan aksamalar yaşadık. Normalleşme süreci ile birlikte kırsal mahallelerimizde çalışmalarımıza hız verdik. Vatandaşların bu süreçte haklı olarak şikâyetleri vardı. Birinci hedefimiz vatandaşları, tozdan, topraktan ve çukurlardan kurtarmak. Belediyemiz imkânları dâhilinde yol çalışmalarına ve tüm belediyecilik hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Kale menfez

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00