“Kampanya bir siyasi manevra”

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay´a 30 yılda yapılması öngörülen faaliyetleri 4 yıla sığıştırarak tamamlamayı hedefleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı, gündemde tuttuğu EXPO 2021´in yanı sıra

31.07.2017 11:57:45 0
“Kampanya bir siyasi manevra”

 Kimyeci, “Büyükşehir Belediye Başkanı´nın önce bir karar vermesi gerekiyor, kendisi siyasetçi mi? Milletvekili mi? İl başkanı mı? Yoksa belediye başkanı mı? Önce bu görev alanını belirlemesi lazım. Eğer siyasetçi ise çıksın milletvekili yada il başkanı olsun, siyasi meseleler ile ilgili görev alsın. Eğer büyükşehir belediye başkanı ise büyükşehir yasasını baştan sona okusun ve gereklerini yapsın” dedi.

Antakya Belediye Başkanı Kimyeci Tv A´da katıldığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a yüklendi. Hükümetten yeterli desteği alamadıkları yönündeki ifadelerin önümüzdeki yerel seçimlere yönelik bir manevra olduğunu ifade eden Kimyeci, Başkan Savaş´ın başarısızlıklarını bu yöntemle kapatmaya çalıştığını kaydetti. Kimyeci, “EXPO 2021 çerçevesinde Hatay´da bir faaliyet yapmayı planlıyor, bunun öncesinde de pek çok şartları ortaya koyuyor. EXPO konusunda yapılan tüm toplantılarda şehrin tüm altyapısının bittiğini, ulaşım probleminin tamamlandığı, kentsel dönüşümün problem olarak kalmadığı, gelen misafirlerin her yönüyle ağırlanabileceği yıldızlı otellerin, turistik tesislerin hat safhada olduğu bir Hatay´ı, yani 30 yılda yapılması ön görülen faaliyetleri 4 yıl içerisine sığıştırarak tamamlanmasını öngörüyor. Bunları yapabilmek için de hükümetimizden ekstra destek talep ediyor. Tüm bunları ortaya koymasıyla “Cambaza Bak, cambaza bak!” hikayesi içerisinde olduğunu düşünüyorum.
Bunların yaptığı,‘Biz EXPO için hizmet üretmek istedik, hükümetimiz destek vermedi, beceremedik´ şeklinde bir bahane, bir kılıf. Çünkü Hatay Büyükşehir Belediyesi şu an iflasın eşiğinde” iddiasında bulundu.

HBB´nin müteahhit borçlarından dolayı icralık olduğunu da sözlerine ekleyen Kimyeci, başlatılan kampanya ile ilgili ise şunları söyledi: “Sürekli gündem değiştirme konusunda, aylarca EXPO 2021 gündemi ile insanlarımızı oyalamakla meşgul. Hizmetten ne kadar uzak bir yapıda olduğunu düşününce hemen siyasi bir manevra yaparak “Hatay hakkını arıyor”, “5. Teşvik bölgesine girmemiz hakkımızdır.” diyerek imza kampanyası başlatıyor. Halbuki hükümetimiz girişimcilerimize sonsuz destekler sunuyor. Gerek hibe projeleri gerek yatırım ve personel destekleri, gerekse mimari inşa edip teslim etme konusunda destekler olsun. Yeter ki insanımız arzu etsin, projelendirsin ve ilgili makama sunsun, sonsuz destek alıyor. Sonuç olarak biz Büyükşehir´den böyle yanlış yollarda gideceğine şehrimizin temel sorunlarını, altyapı, su sorunlarını çözüme kavuşturmak için hizmet üretmesini bekliyoruz. Kaldı ki kendileri AYKOME´yi bile doğru düzgün çalıştırmaktan aciz bir yapıda.”


Anahtar Kelimeler: Kampanya siyasi manevra

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57