Kampanyayı Reyhanlı ve Altınözü´nde anlattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğü “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adlı imza kampanyası anlatmak için halk ve muhtarlarla Reyhanlı´da bir araya geldi. Altınözü´nde de Soful

7.08.2017 12:21:14 0
Kampanyayı Reyhanlı ve Altınözü´nde anlattı

 

Reyhanlı da gerçekleşen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Muhtarlar Dairesi Başkanı Durmuş Yıldırım, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ve Reyhanlılı muhtarlar ve kent sakinleri katıldı.

“Ekonomik sıkıntıları aşmak istiyoruz”
Hatay´ın geleceği için bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TÜİK´in yapmış olduğu istatistiklere göre Türkiye´deki mutlu iller içinde Hatay 77´inci sırada olduğunu hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu da demek oluyor ki Hatay sondan beşinci sırada. Bunun en büyük kaynağı ekonomik sıkıntılardır. Suriye´deki savaşın yarattığı sıkıntılar ekonomimizi oldukça etkiledi. Bu imza kampanyasının hiçbir siyasi yönü yok sadece gençlerimize iş anlamında bütün paydaşlar olarak buna destek verilmesi gerektiğinin bilinmesini istiyoruz. Eğer hakkımız olan 5´inci teşvik bölgesinde olursak bu da daha fazla yatırım yapılması ve daha fazla istihdam olması anlamına geliyor.”

Derneği ziyaret etti
Muhtarların desteğini alarak ziyaretlerine devam Başkan Savaş Reyhanlı Çerkezleri Derneğini de ziyaret ederek Hatay´ın 5´inci teşvik bölgesinde olmasının kente katkıları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Altınözü´nde kampanyayı anlattı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Muhtarlar Dairesi Başkanı Durmuş Yıldırım, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ile birlikte Altınözü ilçesine bağlı Sofular Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Savaş, yaptığı konuşmada, “İlimiz 6 yıldır komşumuzda süren savaştan çok etkilendi ve Hatay halkı ekonomik olarak kendi durumundaki illerinde gerisine düştü. Şuanda 4. Teşvik bölgesindeyiz fakat 5. Teşvik bölgesindeki illerinde gerisindeyiz. Teşvik bölge sıralamasında 5.Bölgede yer aldığımızda Hatay´a en az 10 Milyar yatırım yapılacak. Bu yatırımın yapılması en az 10-12 bin çocuğumuza iş olacak ve insanlarımızın hanesine en az %20 daha fazla para girecek” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57