“Kamplaştırmaya çalışanlar toplumsal barışı örgütleyemez”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü´nün Sivas Katliamı gibi büyük acıların bir daha yaşanmaması için de gerçekleştirildiğini belirtti. Topal, t

3.07.2017 10:50:57 0
“Kamplaştırmaya çalışanlar toplumsal barışı örgütleyemez”

Akın Bodur/İskenderun

2 Temmuz Sivas Katliamı´nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 24 yıl önce Madımak Oteli´nde yakılan insanlar bu ülkenin aydınlık yüzleri, onurlu yurttaşlarının yakıldığını ve linç kültürünün bir ürünü olduğunu kaydeden Milletvekili Topal, katliam sanıklarının avukatlarının geldikleri makamların da incelendiğinde ortaya çıkan tablonun önemli olduğunu kaydetti.
Tarihten bu güne ‘din elden gidiyor´ diyerek gericiliğin, ‘Türkiye bölünüyor´ diyerek milliyetçiliğin körüklendiğini, Malatya´da, Maraş´ta, Çorum´da, Sivas´ta, Gazi´de, Kızılay´da, Hatay´da insanların katledildiğini ifade eden Topal, Alevilerin sorunlarının çözüm beklediğine dikkat çekti. Topal, şu görüşleri dile getirdi: “Yıllardır ülkemizdeki Alevi yurttaşlarımızın sorunu, toplumun gözü önünde duruyor ve çözüm bekliyor. Alevi gerçeğini anlama ve bu toplumunun yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için daha kaç yıl geçmesi gerekmektedir? Daha kaç yurttaşımızın bedel ödemesi gerekmektedir? Bugüne kadar siyasi iktidarların izledikleri politikalar, çözümden değil, sorunun devamından yana olmuştur. Alevileri ve taleplerini yok sayan tutum ve yaklaşımlar sürdürüldüğü sürece, ülkemizde toplumsal barıştan bahsetmek hayalden öte bir anlam ifade etmeyecektir.”

“Alevilerin sorunlarına çözüm idaresi yok”
Hükümetin Alevi toplumunun taleplerini dikkate alıyormuş gibi davranmasına karşın bu sorunlara çözüm üretme iradesine sahip olmadığının geçmiş pratiği ile ortada olduğunu savunan Milletvekili Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP hükümeti takiye yapmaktadır. Her fırsatta toplumu kamplaştırmaya çalışan açıklamalar yapanlar, toplumsal barışı örgütleyemezler. En demokratik ve barışçıl bir hak arama eylemi olan Gezi´de, polisin kullandığı aşırı güç karşısında camiye sığınan yurttaşlarını, caminin müezzini aksini söylemesine rağmen, camide içki içtikleri yalanına başvurarak hedef gösteren, topluma kin ve nefret tohumları serpenler, toplumsal barışa hizmet edemezler. Dün Sivas Katliamında sanıkların avukatlığını yapan kişi, bugünün kabine üyesi, çıkıp biz yolları teröristler yürüsün diye yapmadık demiştir. Sayın bakan bu yolları “Öfkeli Çocuklarınıza” tırlarla silah göndermek için mi yaptınız? Kimin parasıyla yaptınız?”

“Terör yaftası hadsizliktir”
Cumhuriyet Halk Partisi´nin Sayın Genel Başkanı´nın başlattığı Adalet yürüyüşüne gönderme yaparak terör yaftası yapıştırmaya kalkmayı ise hadsizlik olarak nitelendiren Topal, şunları ifade etti: “Yurttaşlarımızın barış ve hoşgörünün egemen olduğu bir Türkiye hayal ettiğini biliyoruz. Bunun için herkese adalet diyor ve adalet için İstanbul´a yürüyoruz. Bundan 24 yıl önce Sivas´ta Cumhuriyet sevdalılarına reva görülen katliamın Türkiye´nin tarihinde hep bir utanç vesikası olarak hatırlanacağını bilerek benzer acıların yaşanmayacağı bir Türkiye´de birlikte barış ve hoşgörü içinde yaşamak dileğiyle 24 yıl önce katledilen aydınlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19