Kampüse Mediko-Sosyal binası

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kampüsü içerisindeki bin 520 metrekare alana 2 milyon 166 bin TL maliyetle yapılacak olan Mediko-Sosyal Hizmet Binası´nın protokolü dün imzalandı.

31.05.2017 10:40:15 0
Kampüse Mediko-Sosyal binası

Burak Milli/İskenderun

İşadamı Nuri Üysen tarafından yaptırılacak ve İskenderun Teknik Üniversitesine bağışlanacak olan Mediko-Sosyal Hizmet Binası´nın protokolü, Hatay Valiliği İskenderun Ofisinde törenle imzalandı. İmza törenine Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, işadamı Nuri Üysen, Payas Kaymakamı ve İskenderun kaymakamvekili Hakan Kılınçkaya ile İSTE yöneticileri katılırken, imzalar ise vali Ata, rektör Dereli ve işadamı Üysen tarafından atıldı.
Protokol imza töreninde konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, hayırlı bir işi imzalamak için biraraya geldiklerini söyledi. Ülkenin ve Hatay´ın en önemli sorunlarının başında eğitim geldiğini ifade eden vali Ata, bunun sadece temel eğitim olmadığını da belirtti.

´İyi eğitim için altyapı mükemmel olmalı´
Üniversite eğitiminde de gençlerin daha iyi eğitim alabilmesi için üniversitelerin alt yapısının mükemmel olaması gerektiğini anlatan Ata, törende şunları söyledi: 'Bu konuda tabi ki rektörümüz tüm imkanları seferber ediyor. Kamunun imkanlarıyla yeni bir üniversite olması nedeniyle ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. İlimizdeki hayırseverimiz, sanayicilerimiz, işadamlarımız ilkokul, ortaokul olduğu gibi çeşitli fakülte ve hizmet binalarının yapımında da katkıda bulunuyorlar. Bundan dolayıda teşekkür ediyoruz.'
Vali Ata, tesisin Hatay ve üniversitede eğitim gören gençlere hayırlı olmasını da diledi.
İSTE Rektörü Türkay Dereli de, genç bir üniversite olduklarını belirterek, kamu kaynaklarını etkin kullanmak için çalıştıklarını söyledi. Üniversitenin master planı ve alt yapı çalışmalarına başladıklarını hanlatan rektör Dereli, üst yapı çalışmalarına önem verdiklerini de kaydetti. Bu konuda kamu kaynaklarıyla bir kaç binanın temelinin atılacağını belirten Dereli, master planının gerçekleşmesi için 20-25 yıllık bir sürece ihtiyaç olduğunu fakat kendilerinin bunu 2023´e çekmeye çalıştıklarını söyledi.

´Bunu hayır işi olarak görmüyorum´
Yaptıracağı Mediko-Sosyal Hizmet Binasını İskenderun Teknik Üniversitesine bağışlanacak olan işadamı Nuri Üysen ise bu hizmeti yapmanın kendilerine nasip olduğunu ve bunu bir hayır işi olarak görmediğini söyledi. Üysen, memleketinde yaşayan her insanın yaşadığı kente katkıda bulunmasını bir görev olarak gördüğünü belirtti.
Necla Üysen Mediko-Sosyal Hizmet Binası, İSTE Kampüsünde bin 520 metrekare alana yapılacak ve maliyeti 2 milyon 166 bin TL olacak. Binanın bir yıl içerisinde bitirilerek üniversiteye teslim edilmesi planlanıyor.


Anahtar Kelimeler: Kampüse Mediko Sosyal binası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00