Kampüsle kesilen bağa ‘güvenlik’ açıklaması

İSTE kampüslerinin 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan 2023- 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için gerekli hazırlıkları tamamladığı bildirildi.

EĞITIM 28.09.2023 15:02:00 0
Kampüsle kesilen bağa ‘güvenlik’ açıklaması

Yerleşkesinin önemli bölümü depremzedeler için konteynerkontlere ayrılan ve çitlerle yerleşke ile bağı kesilen İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yüz yüze eğitim için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Halihazırda depremzedelerin barındığı birimlerin çevre duvarlarıyla üniversite ile fiziki bağı kesilen merkez kampüste yapılan uygulama için güvenlik gerekçesi gösterilen yazılı açıklamada, “İSTE, eğitim faaliyetlerinin bu durumdan etkilenmemesi için gerekli tüm tedbirleri alarak kampüsü öğrencileri için güvenili hale getirdi. İSTE, öğrencilerinin güven ve huzuru için kampüste bulunan konteyner kentleri kampüs alanından izole etmek üzere tel ve çitlerle çevirdi. Kampüste yapılan düzenlemeler sonrasında ihtiyaç duyulan yeni peyzaj düzenlemeleri de eğitim faaliyetleri başlamadan tamamlanarak öğrencilerin konforunun sağlanması için çalışıldı” denildi. 

Yerleşkedeki binaların hasar tespitlerinin bakanlık tarafından yapıldığı, buna ilave performans analizi de yaptırıldığı kaydedilen İSTE açıklamasında şu bilgilendirmeye yer verildi: “Gerekli önlemlerin alındığı kampüste öğrencilerin güven ve huzur içinde eğitimlerine odaklanabilmesi için çalışmalar olağanüstü bir çabayla sürdürüldü. İSTE’de yüz yüze eğitim öğretime devam edecek binalarının hasar değerlendirilmesi, deprem sonrası bölgede tüm binalara yapıldığı gibi, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmış ve binalar hasarsız/ az hasarlı olarak tespit edilmişti. Öğrencilerinin ve personelinin güvenliğinden emin olmak isteyen Rektör Depci’nin talimatıyla binalara bu incelemenin yanında ayrıca performans analizi de yapıldı. Yaptırılan analizlerle binaların sağlamlığı tekrar tespit edilmiş oldu. Kampüste yer alan binalarda öğrenci ve personelin huzuru için gerekli bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi ofislerinin olduğu binanın planlı bakıma alındığı ve eğitim faaliyetini etkilemeyeceği de kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Devam eden bakım çalışmaları İSTE son yıllarda benimsediği kaynakların etkin kullanımını hedefi doğrultusunda yapılan kullanım amaçlı düzenlemeleri kapsıyor ve öğrencilerin eğitim faaliyetlerini etkilemiyor.”

Açıklamada Rektör Tolga Depçi’nin şu değerlendirmesine yer verildi: “Öğrencilerimiz ve personelimiz için kampüste gerekli düzenleme, bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Önceliğimiz İSTE Ailesinin güvenliği ve huzurudur. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını arzuluyoruz elbette ancak şimdilik elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim öğretime devam edeceğiz. Daha güzel yarınları beraber inşa edeceğiz inşallah. Bu süreçte ise öğrencilerimizde ve ailelerinden anlayış ve iş birliği talep ediyoruz. Eksiklikler, aksaklıklar  olabilir ama biz çözmek için her zaman hazır ve yanınızda olacağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19