Kampüste havacılık günü kutlaması

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Sivil Havacılık Gününü kutladı. İSTE kampüsündeki etkinliklerde konferans, yarışma ve konser düzenlendiği bildirildi.

EĞITIM 11.12.2019 10:25:28 0
Kampüste havacılık günü kutlaması

İskenderun/SES

İSTE´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Havacılık Topluluğu öğrencilerinin düzenlediği 7 Aralık Sivil Havacılık etkinlikleri 7den 70´e havacılık tutkunlarını bir araya getirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İSTE Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, havacılık sektörünün gelecekte de parlamaya devam edeceğini belirtti Etkinlikte Hava Trafik Kontrolörü Emin Süme, hava trafik kontrolörlerinin iş tanımlarını verdi ve ´nasıl hava trafik kontrolörü olunur?´ sorularına cevap verdi. Başkent Yıldızları Uçuş Okulu Kalite Müdürü ve Havacılık Öğretmeni Gülin Uçar ise ‘Kabin memuru olmak´ konulu sunumunda, kabin memurlarının görevlerini ve kabin memurluğunu anlattı, ‘Nasıl kabin memuru olunur?´ konusunda bilgi paylaştı. Uçuş Harekât Uzmanı Mahmut Şimşek ise, mesleğin önemli noktasının yabancı dil bilmekten geçtiğini, mesleğin sorumluluğun büyük olduğunu, bu nedenle ciddiyetle yapılması gerektiğini söylerken, havacılık fotoğrafçısı Sıtkı Atasoy ise havacılığın farklı bir yönünü ortaya koyarak, gökyüzünde yapılacak daha çok şey olduğunu, havacılık fotoğrafçılığı ile ‘dosta güven düşmana korku salmayı´ amaçladıklarını, ülkede henüz havacılık fotoğrafçılığının olgunlaşmadığını ifade etti. Pilotlar Emine Elif Özdemir ve Serdar Altınok ise pilotluğun avantajları ve dezavantajlarını anlatırken, mesleği bir tutku ve aşkla yapılması gerektiğini kaydetti.'
Açıklamaya göre, İSTE Rektörü Türkay Dereli, belediye başkanı Fatih Tosyalı ve HBB Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk´ün de katıldığı etkinlikte, İHA uçuşları, paramotor ve yamaç paraşütü uçuşları yapıldı, Grup Yirmi7 de konser verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04