Kamu-Sen´den HADO´ya destek

Hatay Türkiye Kamu-Sen, Hatay için önemli bir ulaşım projesi olarak tanımladığı HADO projesine destek verdiğini açıkladı.

HATAY 6.02.2018 10:07:37 0
Kamu-Sen´den HADO´ya destek

 

Kamusen, projenin, Hataylı olup Kıbrıs´ta çalışan veya okumakta olan öğrenciler için memleketlerine ulaşmaları noktasında çok faydalı olacağını, gelecekte bu ulaşımı tercih edenlere indirim imkanı da sağlanabileceğini de belirtti. Projeyi desteklediğinive bir an önce hayata geçmesini umut ettiğini belirten Hatay Türkiye Kamu-Sen, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Burada iş istihdamı doğacak, insanlarımız sadece tek ulaşım sistemi olan havayoluna mahkum kalmayacak ve sonuçta kazanan Hatay ve yöre insanı olacaktır. Hatay değerlerini taçlandıracak tarihi bir projeyi İskenderun ve Antakya ile paylaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz: Hatay Deniz Otobüsü (HADO) sefer izin süreci ve liman planlamalarını tamamlandığı Samandağ ve İskenderun´dan Mersin Marina´ya, Kıbrıs Gazimağusa ve Lübnan Beyrut´a Deniz Otobüsü Seferleri düzenleyecek olan kısa adı Hado olan Hatay Deniz Otobüsü projesi, Hatay´ın vizyon projesi olarak ilk seferi için artık gün sayıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi projesi olan, bu projenin Hatay´a çok daha fazla değer katacağını ve gerçekleşmesi halinde Hatay´da deniz ulaşımının hayatımıza birçok değeriyle gireceğini düşünüyoruz. Böylelikle şimdiye kadar olmaması büyük bir eksiklik olan deniz ulaşımının Hatay için büyük bir vizyon, yeni limanlar, yeni dostluklar ve kazançlar olacağını biliyoruz. 11 Ocak Perşembe günü toplanan HBB Meclisi´nde, Ulaşım Daire Başkanlığının görev ve yetki alanında bulunan toplu taşımacılık hizmetlerinden, deniz yolu ile yolcu, yük ve araç taşımacılığı hizmetlerinin HATULAŞ şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatının yüzde 0,5´inin Büyükşehir Belediyesine ödenmesi konusu meclis üyeleri tarafından oylanarak Ulaşım Komisyonuna havale edildi. Komisyonda tekrar görüşülen proje, belediye meclisinde 9 Şubat´ta tekrar oylanacak. Projenin komisyondan geçmesi ve 9 Şubat´taki mecliste tekrar görüşülerek oylanması Hatay´ın geleceği için büyük önem arz ediyor. Proje hayata geçirildiği takdirde, Hatay´ın öncelikle Türkiye ile sonra da dünya ile bağlantısı deniz yolu ile de sağlanmış olacak. Yalnızca Hatay değil Türkiye için de önem arz eden deniz otobüsü, meclis onayı çıktığı takdirde egemenliğin ulusa verildiği, Cumhuriyetimizin 95. yılı olan 23 Nisan´da İskenderun´dan Mersin Marina´ya doğru ilk seferini yapacak. Proje kapsamında uluslararası sularda yol alacak gemilerin niteliği netleştirildi. Yurt dışından getirtilecek, 45 knot hızlı gemiler toplu deniz ulaşımında Türkiye´de bir ilk olacak. Bu gemilerle, bir seferde 330 kişinin ulaşımı sağlanabilecek. Gemide restoran hizmetleri ve kargo hizmetleri de yer alacak.'
Hatay Türkiye Kamu-Sen, planlanan seferlerin süreleri ve fiyat tarifesi de şöyle açıkladı:
İskenderun-Mersin arası 1 saat 48 dakika, 29 TL
İskenderun-Gazimağusa arası 2 saat 50 dakika, 149,50 TL
Samandağ-Beyrut arası 3 saat 25 dakika, 159,50 TL

Bakanlıklara teşekkür ziyareti
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile danışmanı Muhsin Cömert, HADO projesine verdikleri desteğe teşekkür etmek amacıyla Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ile Ulaştırma Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar´ı ziyaret etti. HBB´den yapılan yazıl açıklamada, ziyarette, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Aka ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Ünüvar, önemli bir projenin hayata geçmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne gereken desteği vereceklerini ifade etti. Ziyarette, projede düşünülen güzergâhların ve limanların, Türkiye´nin Doğu Akdeniz´deki ulaşımı adına uluslararası geçiş noktası olabileceğinin konuşuludğu da kaydedildi. HBB Başkanı Savaş da, 'Türk bayrağımızın Doğu Akdeniz sularında dalgalanması ve Akdeniz´i böylesine bir projeyle değerlendirecek olmanın ekonomik, kültürel, tarihsel, sosyal bir gelişme olacağını düşünüyorum' değerlendirmesini yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00