Kamu yararına bir çaba

Füsun Sayek XIII. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri

GÜNCEL 16.08.2019 11:04:40 0
Kamu yararına bir çaba

Akın Bodur/İskenderun

Son dönemlerde İskenderun Belediyesi, Arsuz Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin, ayrı ayrı düzenlediği festivallerden çok daha fazla sosyal içeriği bulnan, halkın bilgilenmesini sağlayan ve kamu yararı taşıyan Füsun Sayek XIII. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri sürüyor. 02 Ağustos tarihinde kumsalda düzenlenen ´Deniz kokulu şarkılar´ konseriyle başlayan ve çocuklara yönelik Bilim Haftası etkinlikleriyle süren Füsun Sayek XIII. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, 31 Ağustos´a kadar devam edecek. Etkinliklerin ağırlıklı bölümü Arsuz´da bulunan İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi´nde düzenleniyor.

Çocuklarda allerji söyleşisi
Füsun Sayek XIII. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Yaşar Anlar, konuşmasında özellikle ebeveynlere seslendi. Füsun Sayek XIII. Sağlık ve Kültür Etkinliklerine katılanlarla 'çocuklarda allerji' konusunda söyleşen Prof. Dr. Anlar, çocuklarda alerjik reaksiyonlar yaratan besin, çevresel ve diğer unsurlar ile çözümlerini anlattı.

Eraslan´dan bilim atölyesi
Bir hafta süren Çocuk Bilim Haftası ise Yeliz Erarslan´ın atölye çalışmasında ele alındı. Eraslan yönetimindeki bilim haftasında çocuklar bilim yolculuğuna hücrelerle başladı ve eğlenerek öğrenmeye çalıştı.
XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin müzik bölümünde, Seda Baykara ve Günay Tuzkaya´nın Sahne ve Film Müzikleri yer alacak, Ahmet Kanneci ve Özcan Dal´ın gitar dinletisi olacak ve Naz Evren ve arkadaşlarının Pik Up Çello Grubu Konser verecek.

İlber Ortaylı söyleşisi bugün
Etkinlikler kapsamında bugün Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Venos Zahariyadis, tarih üzerine söyleşi yapacak, Suat Özçağdaş da gençlere yönelik ´sosyal inovasyon´ konusunda bilgilendirme yapacak. Söyleşi, saat 21.30´da İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi´nde başlayacak.
Düzenlenecek Füsun Sayek XIII. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri arasında Demet Kayıran´ın “Yarınım aydınlık olsun” belgesel gösterisi, kız çocukları ve kadınların toplumsal sorunları da Demet Kayıran, Dr. Şevkat Bahar Özvarış ve Türkü Erdost tarafından tartışılacak. İskenderunlu yazar Ayla Kutlu da “Bendeki Hatay” konulu söyleşi yapacak.
Pik Up Cello grubu ile gitar konserlerinin yer alacağı etkinlikler kapsamında yazar Ayla Kutlu 'Bendeki Hatay' söyleşinde bulunacak, Talin Azar, Dr. Ali Özyurt ve Dr. Özdemir Aktan kitaplarını tanıtacak; Suat Özçağdaş da 'Sosyal inovasyon' üzerine söyleşi yapacak. Dr. Kemal Doğan, Ayhan Göktaş ve Gülten Akkaya 'İyi tarım: Doğru gübreleme' Dr. Ali Çerkezoğlu ´hekimin sosyal sorumlulukları´, Dr. Vedat Bulut '2030´da hekimlik nasıl olacak', Dr. Şükrü Hatun ve diyetisyen Tuğba Gökçe 'Tip 1 diyabet ve tedavisinde güncel durum' konulu söyleşiler yapacak, tıp eğitimi çalıştayı düzenlenecek, Prof. Dr. İskender Sayek genel cerrahi polikliniği, Dr. Ercüment Alpaydın göz hastalıkları polikliniği, Dr. Çigdem Doğramacı 'benlerimizi tanıyalım' adlı dermatoloji polikliniği, Dr. Nikola Azar ortopedi polikliniği etkinliklerini yapacak. Etkinliklerde Duran Karaca´nın resim sergisi, İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları Derneğinin ´Kadın gözünden toplum´ adlı fotoğraf sergisi, Ayben Kaynar Tanır´ın exlibris sergisi, fotoğraf makinaları sergisi, tarihi tarım aletleri, tarihi dokuma aletleri, İskenderun ve Hatay fotoğrafları, tarihte Hatay Devleti, Hatay deniz kabukları, seramik baskılar üzerine sergiler de yer alacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04