Kandırılmak ayrı, ihanet ayrı şey

Kandırılmak veya aldatılmanın insani bir şey olduğunu ifade eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ihanetin ise çok farklı bir durum olduğunu söyledi.

20.11.2017 10:35:26 0
Kandırılmak ayrı, ihanet ayrı şey

Akın Bodur/İskenderun

 AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştiren Sındır, 'Kandırılabiliriz, aldatılabiliriz, bu insani bir şey. Ama bu ülkeyi 15 yıldır yönetiyorsan ve ´aldattı´ diyenlerle ´aynı mevzide yol yürüdük´ diyenlerin, devletin tüm organlarına sızmasına izin verenlerin, IŞİD´e göre daha masum yüzlü görünen Nusra´ya sahip çıkanların, terör örgütleriyle iş tutanların, ´aldatıldım´ demeye hakkı yok. Kaldırılmaya, aldatılmaya karşı affetmek de insani bir erdemdir. Ama ihanet etmek başka bir şey. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre, ihanet etmek; bilerek kötülük yapmaktır. Atatürk, bizleri, ´iktidarda olanlar gaflet, delalet ve ihanet içerisinde olabilirler´ diye uyarmıştır. Ne diyorlar, ´İstanbul´a ihanet ettik. Ankara´ya ihanet ettik. Sorumlusu da benim.´ Yani bilerek kötülük yaptık diyorlar. Sanki o gökdelenler bir gecede oldu. Bunun affı da olmaz. Bugün ülkenin üçte birinden fazla kenti, ´kayyım´ olarak atanmış yönetimler idare diyor. İhanet ediliyor. Kente ihanet eden, kent insanına, bu ülkeye ihanet etmiştir. İhanet edenler artık bunun hesabını verecekler. Bizim belediye başkanlarımız kentine, insanına ihanet etmez. Bizim belediye başkanlarımız halk için hizmet yapar, bizin başkanlarınız da ihanet eer ve kentleri betonlara teslim eder. Buna ´dur´ diyeceğiz' dedi.

´Koşulsuz ve şartsız birlikte yaşama kültürünü oluşturmamız lazım´
Partisinin İskenderun ilçe örgütünü ziyaret eden ve kadın kollarının düzenlediği yeniden yapılanma toplantısına katılan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini, ekonomiden tarıma, sanayiden turizme kadar bitik durumda bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 'Bu da bir ihanettir. Tarım politikalarına bakın; düşmanınınızı getiren bundan daha kötü yönetemez. Türkiye ithalatlarla terbiye edilmeye çalışılıyor. Kitaplarda yazardı ´Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi´ diye. Diğer altı ülkeyi bilmezdik ama Türkiye´nin kendi kendine yettiği ülke olduğunu bilirdik. Niye? Çünkü, Mustafa Kemal, tarım politikasına öncelik vermiş, tarımı ve üreticiyi, köylüyü desteklemiştir. Düne kadar Türkiye´nin tarım ürünlerinde kendine yeter bir ülke olduğu için onurlanıyorduk, ancak bugün net ithal eden bir ülke durumuna geldik. Bugün ise net ithalatçı, dış alımcı bir ülkeyiz. Toplumsal barış ve huzur da yok. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Ülkemizin, bütün milletimizin sevginin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu, terörün asla bir daha bu topraklara, bu coğrafyanın yanına bile yaklaşamadığı bir süreci hep beraber el birliği ile milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak sağlarız. Birarada yaşama alışkanlığı ve kültürümüzü yitiriyoruz. Ötekileştiren hale getiriliyoruz. Artık, koşulsuz ve şartsız birlikte yaşama kültürünü oluşturmamız lazım. Ve artık bu devletin, milletin, bayrağın, AKP iktidarına tahammülü kalmamıştır. Ülke tek adam rejimine evrilmiş, bir parti devletine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Yürütmeyi tek adama teslim eden otogratik yönetim biçisine dönüşmüş bir toplumuz. Bunun hesabını sandıkta soracağız.'

Atatürk´ü istismar edenler karşısında CHP´yi bulur
İsim vermeden AKP´yi eleştirerek, düne kadar Atatürk´ün heykellerini yıkan, O´nu yok sayan, müfredettan silmeye çalışan anlayış ve zihniyetin bugün Atatürkçüyüm´ dediğini anlatan Sındır, 'Başımızın üzerinde yeri var. Zaten bu ülkede yaşayan birisinin Atatürk´ü sevmemesi söz konusu bile olamaz. CHP, Atatürk´ü yürekten seven, onu içselleştiren, yücelten herkesin başımızın üzerinde yeri var. Ama onu istirmar aracı olarak kullananlar da karşılarında önce CHP´iyi bulurlar' dedi.
CHP Genel Sekreteri Sındır, bir soru üzerine NATO´nun sanal tatbikatında Atatürk´ün hedef tahtasında, Erdoğan´ın da düşman saflarında gösterilmesini eleştirdi. Sındır, 'Bu durum sanal bile olsa kabul edilemez. Bunların tekrar etmemesi için önlem alınması gerekiyor. Ama buna cüret edilmesi de, Türkiye´nin dış politikasının itibarı ve tutarsızlığının bir sonucudur' diye konuştu. Sındır, bir başka soru üzerine de ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli sığınmacıların, komşu ülke Suriye´de toprak bütünlüğüne saygiı duyulan bir siyasetin ortaya konulması, güven ortamının sağlanması sonrası kendi ülkelerinde huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşamaları için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da ifade etti. Hang görevde bulunulursa bulunulsun, partililerinin yol arkadaşı olduğunu anlatan Sındır,iktidara ulaşmanın partilerin amacı olabileceğini ancak kendilerinin amacının Atatürk´ün hedef gösterdiği 'muassır medeniyetler düzeyinin üzerine çıkmak' olduğunu, İskenderun Belediyesini de ilk seçimlerde yeniden kazanacaklarını ifade etti.

Milletvekilleri ve yöneticiler belediyeyi işaret etti
İskenderun Belediyesini yeniden alacaklarına inandığını da belirten Sındır´ın toplantılarına CHP Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal ve Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da katıldı.
Toplantıda konuşan Hatay Milletvekili topal, yerel seçimlerde İskenderun ve HBB´yi kazanacaklarına inandığını ifade ederken, milletvekili Ertem de 2019´un provasının yerel seçimler olacağını söyledi. Milletvekili Dudu ise şehri çağdaş, Atatürkçü bir cumhuriyet kenti olarak niteleyip, İskenderun halkının yerel seçimlere ilişkin şimdiden kararını verip, altıoku bir daha indirmemek üzere İskenderun Belediyesi´ne dikeceğini ifade etti. CHP Hatay İl Başkanı Güzelmansur da, İskenderun ilçe örgütüyle hiçbir sıkıntı yaşamadığını ve ilçe örgütünün il ve HBB ile uyumlu çalıştığını belirtti. CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu da, ´kaza´ sonucu kaybettiklerini ifade eden yerel seçimlerde İskenderun Belediyesi´ni kazanacaklarını söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00