Kanoyla saatte 8 kilometre gidiyor

Dört denizi kürek çektiği kanosuyla geçen ve Artvin'den başladığı yolculuğunu Hatay'da sonlandıran Şenol Özdemir, Arsuz'da alkışlar ve çiçeklerle karşılandı.

TÜRKIYE 31.12.2022 17:43:00 0
Kanoyla saatte 8 kilometre gidiyor

İskenderun/SES
Ülkenin deniz sınırlarının başlayıp bittiği iki nokta olan Hopa ve İskenderun arasındaki dört denizi kürek çektiği kanosuyla geçen ve Artvin'den başladığı yolculuğunu Hatay'da sonlandıran Şenol Özdemir, İskenderun’dan Arsuz ilçesine ulaştı.

Hopa'dan İskenderun'a kürek çekerek kanoyla giden Özdemir, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirirken, kürek çektiği kanoyla en uzun mesafe yolculuğu yapan kişi olarak Türkiye rekorunun sahibi de oldu.

14 Mayıs'ta başladığı yolculukta 91 gün denizde kalan Özdemir, hava koşullarının kano yolculuğu için uygun olması üzerine Suriye sınırına doğru gitmek üzere bu sabah bu sabah İskenderun'dan kürek çekmeye başladı.

5.5 metre uzunluğu ve 53 santim genişliğindeki kanosuyla Karadeniz'den Akdeniz'e uzanan 4.700 kilometrelik yolculuk yapan Özdemir, Arsuz'a gitmek üzere yola çıktı.  Arsuz’da saat 16.00’da kıyıya ulaşan Özdemir’i Arsuz Belediye Başkan Vekili Lokman Canımoğlu, Belediye Meclis üyesi Sadet Berkyürek ile eğitimcilerden ve yöre sakinlerinden oluşan bir grup tarafından alkışlarla karşılandı. Arsuz'da geceyi  geçirmeyi planlayan Özdemir, İskenderun-Arsuz arasını zorlu hava koşullarından dolayı 30 kilometrelik mesafeyi 5,5 saatte alabildi.

Türkiye-Suriye sınırı oluşturan Körfez'deki Kel Dağı eteklerine gidecek Özdemir, Arsuz'dan sonra Türkiye'nin denizdeki en uç noktası olan ve İskenderun Körfezi'nin Suriye sınırına denizdeki en yakın ilçesi Samandağ'a gidecek, ardından da Körfez'de Türkiye-Suriye sınırını oluşturan Kel Dağı eteklerindeki kadar ulaşmayı istediğini ifade etti.

 

 


Anahtar Kelimeler: Kanoyla saatte kilometre gidiyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19