Kansere karşı bisiklet sürdüler

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği üyeleri, 4 Şubat Dünya Kanser Gününde, kanser konusunda farkındalık yaratmak ve bilinç düzeyini arttırmak amacıyla, altı kentte pedal çevirdi.

SPOR 5.02.2020 10:05:44 0
Kansere karşı bisiklet sürdüler

 

İskenderun/SES
12 kilometre pedal çeviren etkinlik katılımcıları, programa önümüzdeki yıl İskenderun´un da dahil edileceğini açıklandı.
Etkinlikte, kansere karşı birlik olmanın önemli olduğunu ifade eden özel İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı ve Dr. S. Ezgi Oymak, “Uluslararası Kanserle Mücadele Örgütü (UICC)´nün belirlediği ortak bir slogan çerçevesinde, dünya genelinde üye kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği olarak her yıl 4 Şubat´ta kansere karşı farkındalık yaratmak amacıyla, kanserle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamayı ve doğruları herkese ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yıl da 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında altı ilde eş zamanlı pedal çevirdik' değerlendirmesini yaptı. Kanserin son yüzyılda daha sık ortaya çıkan bir hastalık haline geldiğini belirten Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği YK üyesi Başkent Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. H. Cem Önal da şunları belirtti: 'Ülkemizde insanlar ortalama 75 yıl yaşıyor. Yaşamın uzamasının yanı sıra hızlı endüstrileşme ve kentleşmenin getirdiği kimyasal kirlilikteki artış, alkol ve tütün ürünlerinin kullanımı, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, obezite gibi faktörler, diğer pek çok hastalıkta olduğu gibi kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor. Çağımızda kanser, artık daha da sık rastlanan bir hastalık ve pek çok ülkede önemli bir toplumsal sağlık sorunu olmuştur. Bizler, kanser tanısı konan hastaları iyileştirmek için çabalarken, diğer taraftan da kansere neden olan faktörleri yok ederek, sağlıklı insanların kansere yakalanma olasılığını azaltmaya çalışıyoruz. Hep birlikte kansere karşı yapabileceklerimizin farkında olarak ve mücadele ederek başarılı olabiliriz. Biz bütünüz ve kanseri birlikte yeneceğiz.'
Gelişim hastanesinden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe, Başkent Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ve özel İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Merkezi´nin ev sahipliğini yaptığı etkinliğin Adana bölümünde Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, Adana Renkli Çoraplar Çocuk Bisiklet ve Doğa Kulübü, Adana Bisikletliler Topluluğu, Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyeleri ve bisiklet sürücülerinin katıldığı belirtildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22