'Kaos durumu Türkiye´nin yarattığı sorun değil'

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Muhtarlar Buluşma” toplantıları kapsamında Reyhanlı´da muhtarlarla bir araya geldi.

HATAY 22.12.2018 10:41:54 0

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu´nun kentle ilgili genel durumu içeren sunumu ile başlayan toplantının açılışında konuşan vali Doğan, Suriye´de yaşanan savaş ortamından kaçan ve ülkemize sığınan Suriyeli misafirlerimize kucak açarak onlara “Ensar” olma vazifesini yerine getiren Reyhanlılılara teşekkür ettiğini belirtti.

'Bizim için gönül coğrafyamız önemli'
Vali Doğan, “İller İdaresi Genel Müdürlüğüm zamanında göçmenlerle ilgili yurtdışında birçok toplantıya katıldım. Oradaki toplantılarda göçmenlerle ilgi konuşulan binli rakamlar yurtdışındaki insanları korkuturken Reyhanlı da bu kadar nüfusun barındırılması takdire şayan bir durumdur. Sınır ilçesi olmanın avantajları ve dezavantajları vardır. Reyhanlı tır filosu, İstanbul´daki tır filosuyla mücadele edebilecek bir seviyededir. Bu ekonomik bir değerdir. Reyhanlı sınır ilçesi olmasaydı bu katma değerin bu ilçede olması mümkün değildi. Tabidir ki bunun yanında Suriye´de yaşanan bu süreçten, atılan roketlerden ve göç olayından en çok etkilenen ilçemiz olmuştur. Bizim için gönül coğrafyamız önemlidir. Sınıra baktığımızda köyün yarısı sınırın bu tarafında diğer yarısı sınırın öbür tarafında kalmıştır. Tarihe baktığımızda kim ki darda kalmış, bu topraklara sığınmıştır. Dolayısıyla bu topraklar insanların dinine, kültürüne, mezhebine bakmadan darda kim kaldıysa kapılarını ona açmıştır. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye gayri safi milli hasılasına bakıldığında gönül coğrafyamız ve başka ülkelere yapılan yardımlar konusunda diğer ülkelerle kıyaslanmayacak düzeyde yardımlar yapıyor. Dinimizde bunu emrediyor. ´Veren el, alan elden üstündür´ diyor. Bu kaos durumu Türkiye´nin yarattığı bir sorun değildir. Ancak Türkiye bu konuda da yapılması gerekeni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Bugün Afrin´de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı Zeytindalı Operasyonu ile Reyhanlı rahatlamıştır” değerlendirmesini yaptı.

'40 bin Suriyeli öğrenci çocuklarımızla eğitim görüyor'
Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, kurumların il ve ilçe müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, ülkemizin tarih boyunca insana değer veren bir medeniyet anlayışına sahip olduğunu ifade eden vali Doğan, şunları söyledi: 'Ülke olarak bize sığınan insanlara karşı insani olarak yardım etmek durumundayız. Eğitim konusunda olsun, sağlık konusunda olsun, barınma konusunda olsun. Bunların hepsi ile ilgili çözümler üretilmektedir. Şuanda Hatay´da 130´a yakın okul yapıyoruz. 40 bin civarında Suriyeli öğrenci bizim çocuklarımızla birlikte eğitim görüyor. Tarımla ilgili ciddi bir potansiyele sahip bir İlde yaşıyoruz. Sulama ile ilgili sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu sorunlar da yapılan barajlarımızın faaliyete geçmesiyle çözüme ulaşacak. Tüm dünya bir ekonomik kriz yaşıyor. Bunun dışında ayrıca Türkiye´ye ekonomik anlamda saldırılar oldu. Ama Türkiye bu süreçte de hala dimdik ayakta. Çünkü üreten bir toplumuz. Sağlık alanında da örnek alınan bir ülkeyiz. Bununu dışında tabi ki eksikliklerimiz yok değil. Bunları da çözmek için ülke olarak birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.'
Toplantıya katılan muhtar da mahalleleriyle ilgili sıkıntı, ihtiyaç ve taleplerini vali Doğan´a aktardı. Muhtarların ilettiği sorun ve talepleri dinleyen vali Doğan, çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00