Kapımız ve telefonumuz her zaman açık

Muhtarlar Günü kutlaması, ilçelerdeki farklı etkinliklerle sürdü.

23.10.2017 11:08:55 0
Kapımız ve telefonumuz her zaman açık

Berkay Arıkan/İskenderun

Arsuz Kent Meydanındaki törene, muhtarların yanı sıra kamu kurumlarının yöneticileri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşmarının temsilcileri de katıldı.
Işıklı Muhtarı Mehmet Sürer ve Arpagedik Muhtarı Süleyman Sürmelioğlu, Muhtarlar Günü kapsamında Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Törene katılan muhtarları, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Belediye Başkanı Nazım Culha´yı makamlarında ziyaret etti. Muhtarlar onuruna düzenlenen yemekte konuşan kaymakam Sarı, devletin muhtarlara verdiği önem anlattı ve sorunların çözümündea muhtarların önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Kaymakam Sarı, 'Mahallelerde yaşayan vatandaşların huzurlu olmasında, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarında muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor. Kaymakamlığımızın ve şahsımın kapılarının ve telefonunun her zaman muhtarlara ve vatandaşlara açıktır' dedi.

´Muhtarlar, mahallenin mülki amiri´
Belen´de de Atatürk Parkında tören düzenlendi. Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Osman Kösece, muhtarlar adına Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törene muhtarlar ile Belen Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan da katıldı. Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında sohbet toplantısına katılan muhtarlar, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu´yu da makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vurucu, muhtarların mahallelerinin mülki amirleri olduğunu, çıkacak bir savaşta dahi görevlerinin başında kalan devletin tek temsilcisi olduğunu ifade etti. Vurucu, 'Mahallelerde yürüttülenhizmetler el birliği ile yapılıyor. Hizmetlerin göz önünde. Yapılamayan hizmetlerin gerekçeleri ile vatandaşa anlatılmasında muhtarlara görev düşüyor. Muhtarlar, vatandaşla idare arasında her zaman köprüdür' diye konuştu.

´Muhtarlık mevzuatı yenilenmeli´
Muhtarlar Derneği Başkanı Kösece ise, bazı mahallelerde muhtarlık binasının tesis edilmemesinin sıkıntı yarattığını belirterek, her mahallede tek tip proje hazırlanarak muhtarlık binasının yapılmasını talep etti. Muhtarların günümüz koşullarına uygun görev yapmalarını sağlayacak yeni bir muhtarlar mevzuatına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kösece, ´fakirlik belgesi´ düzenlenmesinde muhtarlıkların herhangi bir sorgulama yapma yetkisinin bulunmadığını da anımsattı.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ve Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu ile beraberindeki muhtarları makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Kimyeci, 'Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 2015´de 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edildi. Muhtarlar, halkla, yerel yönetimler ve hükümetle iletişim köprüsü kuran, bu konuda vatandaşların gündelik yaşamını rahatlatma konusunda her türlü istek, talep ve arzuyu dile getiren önemli bir makama sahip' değerlendirmesini yaptı.
Antakya´daki Ottoman Otel´de düzenlenen etkinlikte muhtarlar, etkinliğin ev sahipliğini yapan Antakya Belediye Başkan Kimyeci ´ye teşekkür plaketi verdi. Gülcü ve Yoğurtçu, muhtarların en ufak ricasını emir telaki ederek hayata geçirdiğini ifade ederek, Kimyeci´ye teşekkür plaketi verdi. Etkinliğe, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Gülcü, Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Yoğurtçu da katıldı. Etkkinlikte konuşan Kimyeci, Antakya´nın, Hatay´ın yüzde12´sine, nüfus açısından yüzde 24´üne, mahalle sayısında ise yüzde 16´sına tekabül ettiğini belirtti.
Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu da, muhtarların demokrasimizin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük ve en önemli kurumu olduğunu ve milleti, devletini temsil gibi önemli bir görevi yürüttüğünü belirtti. ​


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22