Kara: Mücadeleyi kadınlar dönüştürür

İÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara, her alanda mücadelenin kadınla dönüştürülebileceğini kaydetti.

GÜNCEL 10.03.2018 10:03:24 0
Kara: Mücadeleyi kadınlar dönüştürür

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, verilen mücadelelere karşın yüzyıllar sonra dünya kadınlarının bugün de savaş, gericilik, yoksulluk ve eğitimsizlik ile mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Kara, şunları kaydetti: “Yüzyıllar sonra bugün dünyanın emekçi kadınları savaş, gericilik, yoksulluk ve eğitimsizlik ile mücadeleye devam etmektedirler. Sermayenin istikrarı için yoksulluğa mahkum edilen işçiler hayatlarını kaybederken kadın emeği yok pahasına indirgenmiş, ağır çalışma koşulları, düşük ücretli, güvencesiz işlerin gözde adresini kadınlar oluşturmuştur. Bu düzene karşı  örgütlü mücadeleyi yaşamın her alanına fabrikaya, okula, sivil toplum örgütlerinde, siyasete ve aile içerisine yerleştirmek kadını özgürleştirmekten geçmektedir. Nüfusunun yarısı kadın olan toplumlarda medeniyeti ve herkese daha onurlu bir yaşam seçeneğini sunabilmek de kadını özgürleştirmekten geçer. Günümüzde işsizlik, yoksulluk, eğitimsizlik, geçim sorunlarıyla başa çıkamamaktan kaynaklanan ekonomik, sosyal, psikolojik çözümsüzlükler ve kadına karşı şiddet artarak devam etmektedir. Kadınların kendi ve ülkenin geleceği ile ilgili söz sahibi olabilmelerinin yolu  sosyal, kültürel ekonomik ve siyasal yaşamda yani  toplumu ilgilendiren  her alanda  bende varım demekten geçmektedir. Kadınlara sadece pozitif ayrımcılık tanındığı için değil, kotalar konulduğu için değil, ya da politik bir odak görüldüğü için değil, hak ettiği için temsil eden noktasında olmalıdır. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlar mücadeleyi, mücadele kadınları dönüştürür.”

Çaparoğlu: Uluslar kadınlarıyla güçlüdür
İskenderun Sarı Zeybekler Derneği Sekreteri Neylan Çaparoğlu da, 'Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkartmakla, kadınların hak ettikleri kazanımlarla ödenmiş olmaz. Kadınlara eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir. Daha uygar, sağlıklı bir toplum ve dünya barışı için kadınlara her zaman çok büyük ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş olan bu güne saygı duymalı ve onlara sadece bir günde değil, her zaman gereken değeri verilmelidir. Unutulmamalıdır ki; eğer bir milletin kadınları güçlüyse o millette güçlüdür.'

Atalay: Lokomotif kadınlardır
Hatay Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Rana Atalay da şunları ifade etti: 'Toplumun sosyal dokusunda lokomotif olan kadının eğitsel, ekonomik, sosyal alanlardaki yükselişi toplumsal gelişime katkı sağlayacaktır. Hedef için biz kadınlara da önemli görevler düşmektedir' görüşünü kaydetti.


Anahtar Kelimeler: içkd nermin yıldırım kara

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00