Karaağaç çok amaçlı salonu açıldı

Arsuz Belediyesi, Karaağaç-Övündük Mahallesinde yapımını tamamladığı Çok Amaçlı Sosyal Tesis ve Taziye Evinin açılışını törenle yaptı.

GÜNCEL 14.03.2019 10:15:28 0
Karaağaç çok amaçlı salonu açıldı

Nesrin Geyik/İskenderun

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay İl Başkanvekili Kamil Atay, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve yöre sakinlerinin de katıldığı açılışta konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kente en iyi şekilde hizmet etmek için çok çalıştıklarını ifade etti.
Belediye başkanlığı sürecinin son ayına girdiğini ifade eden Culha, şöyle konuştu: 'Normal bir belediye teslim almadık, kurucu belediye başkanlığı görevini üstlendik. İlçenin 26 mahallesi köyden geldi, 8 mahallesi belediyeydi. Ne belediye olan 8 mahallemiz şehirleşmiş durumdaydı, nede köyden gelen mahallelerimiz şehir konumundaydı. Bunları şehre hazırlayacaksınız hem de birçok sorunla boğuşacaksınız. Bir yandan devletin süreklilik ilkesinden yola çıkarak bazı belde belediyelerinden gelen borçlar, bir taraftan yeni ilçe oluyorsunuz ama metropol ilçe belediyesi oluyorsunuz. Yani büyükşehir belediyesinin ilçe belediyesi oluyorsunuz. Belediye hizmetlerinde sadece siz yetkili değilsiniz. Bizler hazır kurulmuş yapısıyla, personeliyle, araç parkıyla kurulan bir belediye devir almadık. Bazı mahallelerimiz belediye, bazı mahallelerimiz köy olmak üzere dağınık ve çok geniş bir coğrafya aldık. Her tarafı kırsal bir alan devraldık. Belediye hizmetlerinin yüzde 83´ü büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor, sadece yüzde 17´si ilçe belediyesinin görev ve sorumluluk alanı içerisinde. Zaten bu dağılıma göre belediyenin bütçeleri ayarlanıyor. Yaptığınız hizmetlere göre gelirinizi ayarlıyor. Bu kısıtlı imkânlarla kentimize hizmet üretmeye çalıştık. Arsuz´u bir bütün olarak ele aldık. Elimizi vicdanımıza koyarak, o mahallenin aciliyeti, ihtiyacı temelinde hareket ettik. O mahallenin oyu temelinde değil, ihtiyacı temelinde hareket ettik.'
Belediyeler ve bütün kurumlarla el ele omuz omuza projelere imza attıklarını anlatan Arsuz Kaymakamı Sarı da, Çulha´nın hiçbir siyasi kaygı gözetmeden hizmetin önceliğini esas alan bir yönetim sergilediğini söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23