Karaağaç´a ´kadın eli pazarı´

Arsuz Belediyesi, Uluçınar mahallesinin ardından Karaağaç mahallesinde kurulan Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarını da açtı.

GÜNCEL 14.09.2019 09:26:24 0
Karaağaç´a ´kadın eli pazarı´

Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı, Karaağaç Semt Pazarında açıldı. Pazarın açılış törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar da katıldı.

Kaymakamdan kadınlara: Yanınızdayız
Projenin hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Arsuz Kaymakamı Sarı, 'Kaymakam olarak eşim, tüm kurumlarla birlikte sizlere destek olmaya her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yerinde üretilmiş el emeği, göz nuru emeklerin burada ekonomiye dönüşmüş olması, hanımların ev ekonomisine destek olduğu bir ortamın oluşmuş olması, bu projeyi daha da anlamlı kılmaktadır' dedi.
Projede yer alanların çok şanslı olduğunu belirten Hatay Milletvekili Şahin de şunları söyledi: 'Sizler çok şanslısınız. Çünkü sizin arkanızda kaymakam, belediye başkanı ve eşleri, partimiz CHP´nin ilçe örgütü, meclis üyeleri hep arkanızda durmuş. Onları arkanızda devamlı hissetmek istiyorsanız, sizin daha heyecanlı ve istikrarlı hareket etmeniz gerekiyor. Daha iyisini üreteceksiniz. Başlamak, başarmatır. Siz başladınız ve başardınız.'
Kadın Eli Semt Pazarı projesinin nostaljik bir anıdan doğduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in eşi Behice Güven, eşinin çocukluğunda bahçelerinde yetişen bazı yeşillikleri toplayıp, demet haline getirdiğini ve İskenderun Hal girişinde sattığını anlattı. Behice Güven, değerlendirmesini 'Oradan hareketle bunu kadınlar neden yapmasın, diyerek proje gelişti ve hayata geçti. Bu fikirden hareketle dedi ki; ev kadınları bahçesinde yetiştirdiği, evde yaptığı ürünleri, kendi imkanlarıyla pazarlayıp ev ekonomisine katkıda bulunabilir. Bugün işsizlik ülkenin en önemli sorunlarından biri. Bu durum maalesef bölgede de mevcut. Belediyeye hizmet talebinden çok, iş talebine geliyor. Ve biliyorsunuz imkanlar kısıtlı. Bu proje istihdam yaratmak, kadınların el emeklerini satarak ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bir destek projesidir. Arsuz´daki mahalleleri gezerek kadınlarla toplantılar düzenledik. Ve şimdi birçoğu burada. Bu proje artık size emanet ve devam etmesi size bağlı' sözleriyle sürdürdü.
Törenle açılan Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarında kadınlar ürettikleri ya da bahçe, tarlasında yetiştirdikleri ürünleri satışa sundu.

/resimler/2019-9/16/1808031729981.jpg

/resimler/2019-9/16/1811024858833.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22