Karaağaçlı denizle buluşacak

İkinci konutlar, siteler, kamuya ait tesisler nedeniyle denizle bağlantısı azalan Arsuz´da kent sakinlerini denizle buluşturacak sahil yürüyüş yolu merkezin ardından Karaağaç´la sürdürülecek.

GÜNCEL 31.08.2018 11:27:05 0
Karaağaçlı denizle buluşacak

Nesrin Geyik/İskenderun

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, merkezde gerçekleştirdikleri projenin iki katı uzunluğundaki Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu´nun temel atma töreninde projeyi ´devrim´ olarak nitelendirdi, başta Karaağaç, Nardüzü ve civar mahallelerin denizle buluşmasını sağlayacağını söyledi.
Arsuz Belediyesi tarafından Karaağaç Mahallesi sahil şeridini kapsayacak Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu projesi törenle başlatıldı. Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu Temel Atma Töreni, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selim Matkap, Arsuz Jandarma Komutanı Burak İnam, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Projenin uzun bir hazırlık döneminden sonra ihale aşamasına getirebildiğini kaydeden Başkan Culha, yöre insanının bu proje ile denizle buluşacağını belirtti. Culha, 'Bu proje devrim niteliğinde bir projedir. Çok büyük zorluklarla Arsuz´da yapmış olduğumuz sahil yürüyüş yolunun iki kat büyüklükteki, mesafedeki projenin aynısını şu anda karaağaçta yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu proje ile başta karaağaç, Nardüzü ve civar mahallelerimiz ile bu mahallemizde misafir olacak olan hemşerilerimizin denizle buluşmasını sağlayacak. Yaklaşık bir buçuk iki yıllık bir zorlu çalışma sürecinden sonra ihalesini yaptık ve bugün hep beraber temelini atacağız' diye konuştu.
Karaağaç ve Nardüzü´nde hizmet planlamasını yörenin dinamikleriyle birlikte yaptıklarını, çalışmaların hizmet finali aşamasına ulaştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Culha, Arsuz yönetirken mahallelerin hepsinde ihtiyaç temelinde bir çalışma planı hazırladıklarını, mahallelerin hepsinin eşit şartlarda ve ihtiyacı temelinde hizmet aldığını vurguladı. Karaağaç´ta da semt pazarından, spor sahasına, sosyal tesislerine, çok amaçlı salonuna, köprüsüne, asfalt yollarına kadar her türlü çalışmanın yapıldığını ifade eden Culha, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu kentin yakında alt yapı finalini yapacağız. Ve bundan sonra üst yapıya geçeceğiz. Burada bazı mahallelerde, bazı yolların yapılmamasıyla alakalı yapılan eleştirinin sebebinin ne olduğunu önce bir bilmek lazım. Yani bugün alt yapıyı yapacağımız mahalleleri 6 ay evvel asfaltlayıp ve bugün kazmamız durumunda milli servetin heba olması anlamındadır. Elektrik için kazılması o asfaltın heba olması anlamındadır. Bu planlamadan kaynaklı böyle bir gecikme söz konusu. Bizler bu altyapı çalışması bütünüyle tamamlandıktan sonra üst yapıya geçeceğiz. Artık yeni dönemde Karaağacımızı sosyal, kültürel anlamda, modern bir kent anlamında, üst yapı içi hazırlayacağız. Ve işte gördüğünüz gibi Akdeniz iklimi ile mutlu bir insan profili olacak bu şehirde. Ben bu duygu ve düşünceyle, bu sahil yürüyüş yolunun ilçemize ve bütün mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum.'
Hatay Milletvekili Suzan Şahin de projeden dolayı belediye yönetimini kutladı. Projenin zor bir dönemde hayata geçirildiğine işaret eden Milletvekili Şahin, ´dirilişin bayramı´ olarak adlandırdığın 30 Ağustos Zafer Bayramını da kutladı. Şahin, '30 ağustos zafer bayramı. Aynı zamanda da diriliş bayramı. Öyle ki o kadar yoksullukla, yokluk içerisinde, imkânsızlıklarla, Türk Silahlı Kuvvetleri yâda o zamanki askerimiz büyük bir zafer kazanmıştır ve bu ülkeye, özgürce bugün dalgalanan bayrağımızı, ülkemizin özgürlüğünü, bugün nefes aldığımız bu özgür yaşamı hediye etmişlerdir. Diriliş bayramımız olan zafer bayramı kutlu olsun' dedi.

'Arsuz hızla yapılanıyor'
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da 2013´te kurulmasına karşın kentin hayata geçirilen projelerle hak ettiği yere taşınmasında önemli mesafe aldığını belirtti. Bunun hem teknik hem de sosyal çalışmalarla sağlandığını kaydeden Kaymakam Sarı, kurumların yapılanmasının da da devam ettiğiuni ifade etti. Sarı, şu değerlendirmeyi yaptı: ' İlçemizin tanıtımı ve turizmde hak ettiği yere ulaşması adına her geçen gün yeni projelere imza atıyoruz. Bugünde yine belediyemizin bölgemize çok güzel bir hizmeti için temel atma törenindeyiz. İlçemiz merkezinde örneğini gördüğümüz gibi burada da yapılacak olan bu yatırım ile halkımız için ayrı bir cazibe merkezi halini alacak olan, hem spor yapma hem de nefes alma anlamında deniz manzaralı bir alan olacaktır.'


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00